Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Війна з Росією

Переговори в Мінську: узгоджено 11 принципів роз'єднання сил і зброї у трьох районах зони АТО

В результаті робочих консультацій, які відбулися 15-16 червня у Мінську за домовленістю між учасниками "нормандського формату". Консультації відбулися на рівні радників лідерів країн нормандського формату. Окрім Костянтина Єлісєєва у них взяли участь радник канцлера Німеччини, президента Франції і президента РФ та представник ОБСЄ.

"Нам вдалося узгодити за участі заступника керівника СММ ОБСЄ Александра Хуга 11 принципів здійснення роз'єднання сил і засобів зброї від лінії розмежування. Крім того, було погоджено три райони, де буде відбуватися таке розведення. Ми розраховуємо, що дана домовленість буде реалізована", – повідомив Єлісєєв.

"Визначили як три пілотні точки – це район Станиця Луганська, район Петрівське і район Золоте. Були дані чіткі установки експертам і військовим для того, щоб було все зроблено для швидкого втілення даного рішення. Розраховуємо на те, що ці рішення мають бути втілені до 1 липня. Ці 11 принципів стосуються синхронізації, чіткого моніторингу і верифікації з боку СММ ОБСЄ, стосується відстані та порядку відведення озброєння", – додав заступник глави АП.

5.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ