Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Перехід на контрактну армію коштуватиме державі мінімум 49 млрд грн, – Гриценко

Анатолій Гриценко вважає, що Україна потребує контрактної армії, створення якої має стати одним з загальнодержавних пріоритетів. Про це повідомив персональний сайт А. Гриценка.

«Суспільство не сприймає обов'язкового призову, і юнаки намагаються під будь-яким приводом уникнути строкової служби. Це провокує корупцію на рівні військкоматів, надумані хвороби і завершується тим, що до армії йдуть, скажу делікатно, не найбільш підготовлені юнаки і не найздоровіші – а відтак армія перетворюється на робітничо-селянську. Це неправильно!», – вважає А. Гриценко.

Народний депутат також зазначив, що всі політичні сили у парламенті виступають за контрактну армію. Але для проведення такої реформи потрібні «люди, час, гроші і контроль за виконанням».

Голова Комітету ВР з питань нацбезпеки і оборони розповів, що у докризові часи, за розрахунками Міністерства оборони, перехід на контракт для Збройних сил коштував би близько 49 млрд грн. Відповідно, сьогодні ця цифра була би ще більшою.

Утім, питання створення контрактної армії зараз відкладено. Як повідомив Гриценко, чинний Президент «довів до уряду й військ рішення про перенесення переходу на контракт ще на 5 років – до 2015 року».

«Тому, очевидно, що уточнювати ці терміни, завдання й обсяги фінансування буде вже новообраний президент», – пояснив А. Гриценко.

 

 


Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ