Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Перелік категорій осіб, що отримуватимуть субсидії, збільшиться

Міська влада хоче переглядати умови надання субсидій, збільшивши список тих, хто отримуватиме муніципальні субсидії. Про це «Гал-info» повідомила начальник міського відділу субсидій Наталя Федорович.

За її словами, 16 жовтня відбулося засідання робочої групи, в якій взяли участь голови районних відділів субсидій, де розглядалися питання адаптації міста до збільшення тарифів на житлово-комунальні послуги. «Держава вирішила підняти тарифи на житлово-комунальні послуги, не піднімаючи при цьому адекватно зарплату, і місто тепер це має компенсувати. Зараз субсидію призначають, якщо розмір плати за житлово-комунальні послуги в межах норми перевищує 15-20% середньомісячного сукупного доходу громадян. Муніципальні субсидії отримують зараз категорії громадян, перелік яких прописано рішенням виконкому №80. Зі зростанням тарифів на ЖКП відповідно збільшиться кількість малозабезпечених і тих, кому будуть потрібні субсидії. Серед варіантів виходу із ситуації – розширення переліку тих, хто отримуватиме муніципальну субсидію(муніципальну субсидію може отримати лише людина, якій призначено державну субсидію). Крім того, є робоча пропозиція безкоштовного встановлення вразливим верствам населення, серед яких діти–сироти, діти, позбавлені батьківської опіки, та воїни УПА, лічильників води. Крім того, планується збільшити доплату до пенсії до 200 грн на місяць та на 100 відсотків компенсувати з наступного року всі комунальні послуг воякам УПА», - говорить Федорович.
Нагадаємо, що львівський міський голова Андрій Садовий нещодавно заявив про те, що з 2007 року вояки УПА отримуватимуть 100 грн доплати до пенсії та матимуть 100-відсоткову компенсацію комунальних послуг.
За словами Федорович, підняття тарифів і відповідне збільшення виплат комунальних субсидій буде компенсуватися з інших соціальних сфер. «Навантаження має падати на державний бюджет, а оскільки воно падатиме на комунальний, то треба буде компенсувати його з інших соціальних сфер. І до цього треба готуватися, забезпечені платитимуть за незабезпечених», - говорить Федорович. 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ