Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Переможний гол „зелено-білого” бразильця

Футболісти львівських „Карпат” у матчі 11-го туру чемпіонату України на своєму полі з мінімальним рахунком 1:0 взяли гору над ФК „Харків” і тим самим зберегли за собою третю позицію в турнірній таблиці.

ФК „Харків” приїхав до Львова з твердим наміром перервати свою гостьову серію поразок у поточному чемпіонаті, яка перед звітним матчем налічувала вже чотири поєдинки. Одразу зазначимо, що „зелено-малинові” й надалі залишаються єдиною командою елітного дивізіону, яка весь свій очковий доробок заробила в рідних стінах.
Але й „Карпати” з перших хвилин матчу дали зрозуміти, що у формулі їхніх виступів в нинішньому чемпіонаті – „перемога в гостях – поразка вдома” – друга частина їх абсолютно не влаштовує. А тому підопічні Олександра Іщенка зі стартовим свистком одразу перейшли на половину поля гостей і за підтримки 18 000 глядачів почали розхитувати оборону суперника. Трималися харків’яни недовго. Вже на 15-й хвилині Максим Фещук, який цього разу вийшов у основному складі замість незабивного Лакі Ідахора, одержав передачу в районі 11-метрової позначки і акуратно відкотив м’яч Роші Батісті, який з лінії штрафного майданчика пробив у лівий нижній кут воріт Дмитра Стойка – 1:0.
І хто би міг подумати, що цей м’яч виявиться єдиним у матчі. Після забитого голу „Карпати” ніби по інерції ще якийсь час володіли ініціативою, а потім гра вирівнялася. Однак все одно більш гостро в лінії атаки діяли „зелено-білі”. До перерви наша команда мала три нагоди аби збільшити перевагу. Однак на 38-й хв., коли Роша Батіста міг оформити дубль, Дмитро Стойко самовідданим кидком у ноги бразильця врятував гостей від неприємностей. Ще за чотири хвилини на очне побачення з воротарем гостей несподівано вискочив лівий захисник господарів Олег Тимчишин, який самотужки продерся крізь оборонні редути суперника. Однак досвідченому захиснику явно забракло навиків голеадора – пробив Тимчишин і повз Стойко, і повз праву стійку. А за хвилину до свистка на перерву Батіста майстерною довгою діагональною передачею по правому флангу вивів на ворота ФК „Харків” Василя Кобіна. Лівий півзахисник „зелено-білих” на швидкості в один дотик зумів перекинути м’яч через Стойко, але з гострого кута у ворота не влучив. Натомість у гостей була тільки одна реальна нагода зрівняти рахунок. Проте 19-річний лідер атак харків’ян Олександр Гладкий, який вважається одним з найталановитіших молодих нападників українського футболу, після дігональної передачі верхом Олександра Максимова з правого флангу метрів з дев’яти пробив потужно, але у рамку воріт Андрія Тлумака не поцілив.
Значно менш цікавою була гра після перерви. „Карпати” перш за все дбали про безпеку власних воріт, а тому значними силами вперед не йшли. А от на діях передньої лінії ФК „Харків” далася взнаки відсутність на полі бразильського форварда Андерсона Рібейро, який пропускав звітний матч через перебір жовтих карток.
Отож цілком закономірним є те, що в другому таймі рахунок не змінився і „Карпати” та їхні вболівальники відсвяткували свою другу перемогу в чемпіонаті на полі стадіону „Україна”. Цей виграш дозволив львів’янам, в активі яких стало 18 очок, у турнірній таблиці залишитися на третьому місці. Зазначимо, що головні конкуренти „Карпат” у боротьбі за місце в трійці лідерів – дніпропетровський „Дніпро” та столичний „Арсенал” – також в цьому турі обіграли своїх суперників. Дніпряни в Одесі взяли гору над „Чорноморцем” – 1:0, а „каноніри” з таким же рахунком у Донецьку сенсаційно завдали першої поразки в сезоні чинному чемпіону країни донецькому „Шахтарю”. Невдача „гірників” дозволила київському „Динамо”, яке вдома обіграло одного з аутсайдерів алчевську „Сталь” – 3:1, стати одноосібним лідером. В активі „Динамо” тепер 29 очок, а в „Шахтаря” – на три пункти менше. До речі вже найближчої п’ятниці, 27 жовтня в Донецьку між собою зіграють „Шахтар” і „Карпати”. Сподіваємося, що наша команда в столиці Донбасу зіграє не гірше за київський „Арсенал”.
Володимир Кулаєв (головний тренер ФК „Харків):

— Із сумом мушу констатувати, що сьогодні ми зазнали п’ятої поразки в п’ятому виїзному матчі в чемпіонаті. Навіть не знаю чим це можна пояснити. Нібито проблема лежить на поверхні, вона чисто психологічного характеру, але зробити наразі нічого не можемо. Ось і сьогодні хлопці старалися, повністю віддавалися грі. Але так нічого з цього і не вийшло, ми знову програли. Звісно, в передній лінії нам не вистачало Рібейро, який через перебір жовтих карток не міг зіграти в цій зустрічі, а тому вийшов на поле в матчі дублерів, де до речі відзначився забитим голом. Бразилець особливо вдало діє в контратаках, а сьогодні за його відсутності всі наші надії в атаці були пов’язані з Гладким. Однак молодий форвард не справився з покладеними на нього функціями. Сама ж гра мені сподобалася, було багато єдиноборств, кожна з команд створила по кілька моментів. На мій погляд, більш справедливим підсумком була б нічия, але сталося так, що господарі своїм шансом скористалися, а ми ні.
Олександр Іщенко (головний тренер „Карпат”):
 — Якщо я чимось і задоволений, то лише тим що ми нарешті виграли вдома. А от гра моєї команди мене навіть  розчарувала. Хлопці в домашніх матчах ніяк не можуть позбутися психологічного тиску, і як наслідок, не демонструють тієї гри, якої від них очікують вболівальники. Особливо мене бентежить напад. Ми сьогодні замість Ідахора, який ніяк не може забити, випустили на поле Фещука. І що, він також окрім того що зробив гольову передачу, нічим себе не проявив. Саме тому в другому таймі замість нього вийшов Платон. Є в мене претензії і до Батісти, який надто часто перетримує м’яч. Ми на нього вже й кричати почали, але складається таке враження, що він не розуміє (а може робить вигляд що не розуміє), чого ми від нього вимагаємо. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ