Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Переможний вояж галичан до Криму

У матчі 17-го туру першості України з футболу серед команд першої ліги ФК „Львів” у Сімферополі з мінімальним рахунком 2:1 взяв гору над місцевим „Динамо-ІгроСервісом”.
У Криму, як і у Львові, різко похолодало. До того ж напередодні матчу пішов дощ, який плавно перейшов у сніг. Тому поєдинок виявився під загрозою перенесення через погодні умови. Однак героїчні зусилля працівників стадіону „Фіолент” дозволили привести газон до задовільного стану і гра таки відбулася.
Незважаючи на далекі від ідеальних погодні умови, гравці обох команд дуже активно розпочали зустріч, і вже в перші десять хвилин обмінялися голами. Рахунок було відкрито на 7-й хв., коли лівий хавбек господарів Матвій Бобаль пройшов лівим флангом і виконав ідеальну передачу на Олександра Морозова, який в один дотик переправив м’яч у сітку воріт Юрія Паньківа – 1:0.
Проте попереду „Динамо-ІгроСервіс” був лише дві хвилини. Захисник ФК „Львів” Олександр Жданов, перебуваючи з м’ячем метрах в 30-ти від воріт суперника, наважився на дальній удар. І не прогадав – м’яч рикошетом від когось з оборонців команди господарів затріпотів у сітці. Воротар кримчан Роман Єрещенко не зміг допомогти своїй команді – 1:1.
Після цього в першому таймі ініціативою володіли господарі. Кримчани створили низку гольових моментів біля воріт гостей. Але захист львів’ян діяв злагоджено та дисципліновано. Не припускався помилок і Юрій Паньків. Отож до перерви голів забито більше не було.
А одразу після відпочинку ФК „Львів” провів переможний м’яч. Сталося це після того, як на 47-й хв. „біло-голубі” в своєму карному майданчику грубо зіграли проти Бориса Баранця і суддя без вагань вказав на 11-метрову позначку. До м’яча підійшов штатний пенальтист ФК „Львів” Юрій Войтович. І хоча воротар вгадав напрямок удару, проти гарматного пострілу капітана галичан він виявився безсилим – 2:1. До кінця матчу господарі поля робили все, аби принаймні врятувати очко, але гості, які практично весь матч грали другим номером, зуміли зберегти мінімальну перевагу.
Перемога в Сімферополі дозволила ФК „Львів”, в активі якого стало 25 очок, піднятися на 11-й рядок турнірної таблиці. А очолюють боротьбу за підвищення в класі одразу три команди: в ужгородського „Закарпаття”, київської „Оболоні” та „Нафтовика” з Охтирки наразі по 38 пунктів. ФК „Львів” свій наступний матч зіграє вдома. 9 листопада „міщани” на полі стадіону СКА прийматимуь бурштинський „Енергетик”.
Як зазначив Богдан Бандура, головний тренер ФК „Львів”: „Перш за все хочу подякувати працівникам стадіону, які в складних погодних умовах змогли підготувати газон і завдяки саме їм гра таки відбулася. Стосовно матчу скажу, що цього разу я дуже задоволений змістом гри. Ми свідомо діяли більше на контратаках, проте наша команда виглядала гострішою і цілеспрямованішою від господарів. Ми повинні були вигравати з більшим рахунком, однак не використали кілька чудових моментів. Хоча, якщо судити по самій грі, то нам вдалося практично все задумане. Це особливо приємно ще й тому, що після останніх невдач хлопці перебували у не найкращому психологічному стані. Але добре, що зуміли зібратися і виграти цей матч, першими пропустивши гол. Вольових перемог у нас у цьому чемпіонаті ще не було. Тепер нам потрібно вдало зіграти в двох заключних матчах першого кола, а потім після відпустки розпочати підготовку до другої половини сезону”.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ