Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Переможці 3 туру ІТ-олімпіади отримають вагому грошову винагороду

Сьогодні, 15 листопада, о 15.45 у актовому залі офісу Компанії Softserve відбулосьпроведено нагородження за результатами ІІ етапу І міської учнівської олімпіади з інформаційних технологій «Lviv CSIT». Нагадаємо сам другий етап відбувся 26 жовтня, повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Учасниками ІІ етапу стали 48 учнів загальноосвітніх навчальних закладів м. Львова, які будуть нагороджені сертифікатами. За результатами ІІ етапу олімпіади журі запропонувало до участі у ІІІ етапі 22 учнів, які будуть нагороджені цінними подарунками та призами від ІТ компаній міста та управління освіти: сертифікатами про стажування у ІТ компаніях, сертифікатами на навчання в ІТ академії компанії SoftServe, сертифікатами на навчання англійської мови у компаніях SoftServe та «ЕЛЕКС», сертифікатами на навчання у Школі тестування, а також цінними подарунками від ІТ компаній та управління освіти ЛМР.

«Це, що сьогодні учасники та переможці другого туру отримали сертифікати на навчання, - це пряма дорога до справжньої економіки знань, що корисно для міста, а найголовніше - це пряма дорога цих молодих людей  своїми власними силами, своїм власним розумом отримати якісну освіту і, найголовніше, в найближчій перспективі отримати конкурентну заробітну плату, професію і робоче місце.

Третій етап буде складний етап. Тому що треба буде  не тільки показати знання, а показати вміння ними оперувати, тобто практично застосовувати знання: складати  самому програми, бачити загалом дизайн. А це не просто. Крім того, треба буде це захистити, тобто, пояснити, як ти це робив, для чого і чому саме так. Крім того буде серйозна перевірка на копіювання, в ІТ-технологіях це є можливо.

Але потім кращі, тобто переможці, отримають чималі грошові винагороди, які визначатимуться в десятках тисяч гривень. На сьогодні рада ще визначається щодо конкретної суми. І це будуть нагороди для шкіл – комп’ютерні  класи, які школи отримають в нагороду за те, що їхні учні стали кращими в ІТ-олімпіаді», - сказав директор департаменту гуманітарної політики ЛМР Олег Березюк.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ