Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура

Переможця спецвідзнаки Львова на BookForum Best Book Award цьогоріч обирали глядачі

Сьогодні відбулась церемонія нагородження BookForum Best Book Award. В рамках цієї нагороди щороку надається спецвідзнака від міста Львова, проте цьогоріч із переможцем не змогли визначитись. Мер Львова Андрій Садовий запропонував львів'янам прочитати ТОП-5 рекомендованих книг та обрати ту одну, яка отримає почесну нагороду від міста, повідомляють у пресслужбі ЛМР.

«Кожного року ми номінуєм одну книжку як кращу від міста, але так виходить, що цього року є декілька книжок, про які б хотів вас розказати, щоб ви їх прочитали, а потім ми фіналізуємо рішення по переможцю. Перша з них — це „Чортківська офензива: Найуспішніша операція Галицької армії“, Олександра Дєдика. Це книжка про нашу перемогу, а це так важливо нас сьогодні. Другу книжку написала Оксана Кісь — „Українки в ГУЛАГу: вижити значить перемогти“. Переконаний, що цю книжку прочитає дуже багато людей. Наступна книжка — Луцишина Оксана „Іван і Феба“. Це про Революцію на граніті. Це наша історія, яку ми знаємо і любимо. Наступна книжка — „Моя Галичина. Край за Карпатами“ (Залця Ландман). Вона про життя тут, на Галичині: українці, євреї, поляки, всі національності, які дружили, любилися, сварилися. І останню книжку, але я її прочитаю першою серед решти, написав Олег Сєнцов — „Хроніка одного голодування. 4 з половиною кроки“. Маю честь з Олегом мати приятельські відносини і люблю його книжки. Тому читайте і визначайтесь. Яка книжка вам більше сподобається, та й отримає нагороду від міста», — сказав міський голова Львова.

Цього року за відзнаку змагалось понад 400 книжок від 72 видавництв. І за недавньою традицією книжки оцінювали журі у трьох містах — Львові, Києві та Харкові. Переможців обирали у 17 категоріях.

Нагадаємо, 27 BookForum відбувається за підтримки Український культурний фонд та Львівська міська рада, у партнерстві з Fedoriv Group. Зміст публікації є виключною відповідальністю організаторів і не відображає позицію УКФ.

Цьогорічний фестиваль вперше за 27 років відбувається в онлайн-форматі. Фокусна тема 27 BookForum — «Перепис населення: знати, хто ми є». Протягом п’яти днів глядачі матимуть змогу відвідати 137 подій та понад 300 учасників (серед них — 23 іноземних автори з 5 континентів).

Дивитися події цьогорічного BookForum можна безкоштовно на сайті bookforum.ua.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ