Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Перемишль і Львів домовились дружити митницями

Упродовж двох днів у Львові на запрошення начальника Львівської митниці Дениса Пудрика з робочим візитом перебувала делегації Митної палати в м. Перемишлі (Республіка Польща), яку очолив її директор пан Пьотр Данієль. Під час зустрічі її учасники обговорили актуальні питання співпраці на українсько-польському кордоні, зокрема в пунктах пропуску «Шегині – Медика» та «Смільниця – Кросценко», «Краковець – Корчова», повідомила прес-служба Львівської митниці.

Начальник Львівської митниці зазначив, що останнім часом помітними є позитивні результати співпраці українських та польських митників. Зокрема це стосується зменшення черг на спільній ділянці кордону, проведення тренінгів зі здійснення контролю в одному місці на польській території пунктів пропуску «Медика», «Корчова» з метою підготовки до «ЄВРО 2012», обміну інформацією тощо. Також він розповів про заходи, які планує Львівська митниця щодо запровадження з 15 грудня цього року попереднього документального контроль в пунктах пропуску та митних процедур у зв’язку з прийняттям нової редакції Митного кодексу України.

Своєю чергою пан Пьотр Данієль зауважив, що співпраця між митницями Львова та Перемишля є на дуже високому рівні, але не можна на цьому зупинятися. Треба ставити нові завдання і шукати шляхи для їх вирішення… Було відзначено, що дух співпраці дозволяє досягати таких результатів, яких немає на інших ділянках кордону. Польська сторона висловила пропозицію виділення окремої смуги руху для порожніх транспортних засобів, в’їзд на яку відбувався б на підставі тих самих принципів, що і для «зеленого коридору».

Українська сторона теж запропонувала впровадження низки інфраструктурних і організаційних рішень, серед яких:

- розміщення інформаційних матеріалів для подорожніх із зазначенням основних вимог законодавства України та Республіки Польщі трьома мовами (українською, польською та англійською);

- встановлення на центральних магістралях, у спеціально відведених місцях, електронних табло із зазначенням поточної інформації про стан черг в автомобільних пунктах пропуску;

- виготовлення та поширення буклетів для уболівальників із зазначенням вимог законодавства України та РП щодо заборон та обмежень переміщення окремих товарів через кордон.

Сторони дійшли порозуміння у багатьох питаннях та домовились про подальшу співпрацю, зокрема в частині проведення додаткових тренінгів із контролю польських та українських прикордонних та митних контрольних служб в одному місці (на території Республіки Польщі) з метою підготовки відомств до чемпіонату «ЄВРО 2012».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ