Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Кримінал

Перешкоджав професійній діяльності журналіста: на Львівщині судитимуть підприємця

Як встановили під час досудового розслідування слідчі Львівського районного управління поліції №2 спільно із співробітниками відділу захисту інтересів суспільства та держави поліції Львівщини, за процесуального керівництва Франківської окружної прокуратури, власник одного з ресторанів побив журналіста, пошкодив техніку, а також незаконно вилучив зібрані матеріали. Про це інформує Відділ комунікації поліції Львівської області.

Подія сталась 24 квітня близько 22.00 в одному з сіл Золочівського району. 37-річний місцевий мешканець перешкоджав журналісту проводити відеозйомку поблизу закладу харчування, який належить йому. Підозрюваний вибив з рук працівника місцевої телерадіокомпанії відеокамеру, намагався її зламати, та побив потерпілого.

Зловмиснику було повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст.171  (Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів) Кримінального колексу України та ч.2 ст.345-1 (Погроза або насильство щодо журналіста) Кримінального  кодексу України.

Досудове розслідування завершене, 22 вересня правоохоронці скерували обвинувальний акт на розгляд суду. Максимальне покарання, що загрожує обвинуваченому, - позбавлення волі на строк до п’яти років.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ