Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Переважна більшість українців - оптимісти

Більше половини українців дивляться в майбутнє країни з почуттям надії.
Про це свідчать результати дослідження, проведеного Фондом "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва спільно з Центром Разумкова, які оприлюднила на прес-конференції директор Фонду "Демократичні ініціативи" Ірина Бекешкіна, повідомляє Укрінформ.
Згідно з результатами опитування, основним почуттям 52% респондентів, коли вони думають про майбутнє України, є надія. 33% українців при цьому відчувають тривогу. 28% опитаних дивляться в майбутнє України з оптимізмом. Організатори дослідження зауважують, що ці почуття переважають в усіх регіонах України.

Також, як свідчать результати опитування, більшість громадян мають доволі оптимістичні сподівання на наступний рік. 23% українців упевнені, що наступний рік буде обов'язково кращим, ніж нинішній, ще 55% сподіваються на це. 10% респондентів вважають, що в 2019-му буде більше гіршого. Лише 1% очікують, що наступний рік буде гіршим за нинішній.

Загальнонаціональне дослідження "Підсумки-2018" проводилося з 19 по 25 грудня 2018 року в усіх регіонах України за винятком Криму та окупованих територій Донецької і Луганської областей. Було опитано 2017 повнолітніх респондентів. Теоретично похибка вибірки не перевищує 2,3%.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ