Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

Перевізники хочуть підняти тариф у Львові до 3,5-4 грн

Ціни на пальне ставлять під загрозу існування самої галузі пасажирських перевезень у Львові. Порятунок перевізники бачать у підвищення тарифів до 3,5 -4 грн. Про це йдеться у зверненні, яке розповсюдила прес-служба Асоціації перевізників Львівщини.

Текст звернення:

«Дорогі львів’яни, розуміємо, що в час відкритості та прозорості Ви маєте володіти інформацією і про господарські питання Львова.

Отож ми, перевізники Львова, сьогодні з Вами для того, щоб разом порадитись про те, як покращити стан транспортної галузі в місті.

Бачимо, що за останній час сталось з цінами на бензин та дизельне пальне, бачимо, що сталось з цінами в державі загалом .Таке стрімке підвищення цін відчули ми всі, і перевізники зокрема, адже нам щоденно необхідно заправляти паливом декілька сотень автобусів. Бо не заправимо – не виїдемо! І це, зрозуміло кожному львів’янину.

Постало питання: «Що нам робити? Який вихід?». Економічна ситуація просто нас «взяла за горло». Нам не просто важко зараз вести транспортну діяльність, наступила критична межа, ми реально «доїжджаємо». Дорогі львів’яни, автотранспортна галузь нашого міста в «передінфарктному» стані.

Ми сьогодні це заявляємо щиро і без жодних перебільшень.

Тариф 2 гривні не може забезпечити довготермінову роботу громадського транспорту, ставить під сумнів діяльність автотранспортних підприємств Львова. Існує реальний ризик зупинити автотранспортну галузь в місті та створити хаос. Ваше розуміння, Ваша підтримка буде прийнята як шанс на збереження громадського транспорту в місті Львові.

Дорогі львів’яни, в 2011 році на засіданні львівського виконкому було прийнято рішення про тариф до 2 гривень, ціна дизельного пального на той час становила 8,60 грн. Зараз паливо коштує 11,70 – це зростання майже в півтора раза. Різниця не просто помітна. Така різниця сьогодні для галузі вкрай небезпечна. Перегляд тарифу – це необхідний захід, який може врятувати галузь. Так, товариство, саме врятувати!

Залишивши тариф 2 гривні, ми ставимо під великий сумнів можливість продовжувати роботу громадського автотранспорту у царині перевезень пасажирів на міських маршрутах. Це призведе:

•  до втрати робочих місць на ринку перевезень;

•  до значних, м’яко кажучи, «незручностей» мешканців нашого міста;

•  до суспільної напруги в середовищі львівської громади.

Віримо, що, прийнявши правильні рішення, ми разом із Вами цього не допустимо!

Наші обрахунки демонструють, що подальше функціонування та розвиток транспортної галузі міста можливі за умови впровадження тарифу на рівні 3,50-4 грн.

Готові почути кожне Ваше запитання та пропозицію, реагувати на всі негативні явища, які будуть виявлятися представниками громадського контролю за нашою роботу, працювати над покращенням якості роботи наших працівників».

За дорученням трудових колективів документ підписали: директор АТП №1 Сидорович Михайло Васильович, директор АТП № 14630   Кузбит Степан Зіновієвич, директор ТзОВ «Фіакр – Львів» Коцан Степан Михайлович, директор ТзОВ «Міра і К» Шкурган Микола Іванович, директор ТзОВ «Успіх БМ» Мельник Юрій Іванович. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ