Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

Перевізники вимагають підняти вартість проїзду у Львові до 6,5 грн

Перевізники вимагають підняти вартість проїзду у Львові до 6 грн 50 копійок. Таку заяву оприлюднила Асоціація перевізників Львівщини. Подаємо поширену заяву повністю:

Ціни на дизельне пальне невпинно ростуть. Зараз вартість одного літра коливається від 30,00 грн до 33,5 грн. За інформацією від експертів ринку пального, це ще не межа, слід очікувати нових стрибків. Основний аргумент учасників ринку пального щодо росту цін – це зростання вартості бареля нафти на світовому ринку. На даний час можна спостерігати реагування ринку споживчих товарів на ріст вартості палива. А саме: окремі продукти харчування вже подорожчали.

Лише ринок пасажирських перевезень автомобільним транспортом в м. Львові не реагує на стрімке зростання цін на паливо. Причина проста: ціни на ринку пасажирських перевезень автомобільним транспортом регулює Львівська міська рада. Мабуть, чиновники вважають, що автобуси можуть і без палива рухатися вулицями міста. І знову ми чуємо риторичні запитання: «А який би тариф поставити, щоб наша репутація перед майбутніми виборами не впала?

Для інформації:

В грудні 2017 року Львівською міською радою затверджено тариф на міські пасажирські перевезення автомобільним транспортом у розмірі 5 грн за поїздку. Тоді заступник міського голови інформував засоби масової інформації, що затверджений тариф 5 гривень нижчий від економічно обгрунтованого тарифу, який на той час складав 6 грн 50 коп. АКЦЕНТУЄМО – ЦЕ ПРИ ВАРТОСТІ ПАЛЬНОГО 21 грн за літр.

У сьогоднішніх реаліях розрахунковий тариф – більше 9 грн. І це за умови 100%-ного відшкодування за пільгові перевезення. Зволікання з боку міської влади щодо перегляду тарифу призведе до крахуне тільки приватних перевізників, а і комунального транспорту також.

Автотранспортними підприємствами подані розрахунки в міську раду, їх необхідно терміново опрацьовувати і розпочинати процедуру перегляду тарифів. До прийняття рішення про затвердження нового тарифу, а це займе щонайменше півтора місяця, і для забезпечення чинних графіків руху та підтримання існуючого об’єму перевезень пропонуємо:

На підставі попередньо поданих розрахунків, згідно з якими Львівською міською радою (ЛМР) затверджено регульований тариф в розмірі 5 грн та визнано його невідповідність розрахунковій величині, виконкому ЛМР терміново прийняти рішення про зміну розміру чинного тарифу і встановити його на рівні граничного 6 грн 50 коп., встановивши дію цього тарифу до прийняття рішення про його розмір згідно нових розрахунків.

Якщо це не буде зроблено, попереджаємо мешканців міста, що автотранспортні підприємства вимушені будуть скорочувати режим роботи автобусів на маршрутах у ранішній, вечірній і ймовірно обідній час.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ