Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Перш ніж брати кредит під заставу комунального майна, ми повинні оцінити майно – Василь Попович

„Перш ніж брати кредит під заставу комунального майна, ми повинні оцінити майно на місці із залученням відповідних спеціалістів, а також точно знати, в якому банку і під які відсотки братимуть кредит. І лише тоді можна приймати рішення», – розповів “Гал-info” голова постійної депутатської комісії інженерних комунікацій, транспорту і зв’язку Василь Попович.

„Комунальне майно міста належить громаді Львова, тому про будь-які дії з ним повинна бути поінформована громадськість. Тим більше, коли йдеться про такі серйозні суми. Наша комісія дуже прискіпливо ставиться до оцінки реальної вартості майна, яке пропонується під заставу. Тому 2-3 січня ми проведемо детальний аналіз документів з залученням відповідних спеціалістів і з виїздом на об‘єкт. Зокрема ми розглянемо ціну чи не завишена, занижена ватрість, чи потрібно заставляти все майно, якому банку, під які відсотки. І якщо в нас не буде застережень, то провізуємо проект ухвали», – розповів Василь Попович.
Нагадаємо, що вчора на сесії Львівської міської ради депутати проголосували за те, щоб дозволити мерії взяти 25 млн грн кредиту, який має бути повернений за рахунок проплати мешканцями Львова за теплоенергію за грудень.
25 млн грн кредиту братимуть під заставу фактичного всього майна теплового господарства Львова, зокрема, ТЕЦ-1 ТЕЦ-2 та котелень. Станом на 26 грудня заборгованість за газ Львова становить 42 млн грн. За останній місяць року львів’яни проплачують аж до лютого, отож якщо не взяти цього кредиту, то може виникнути така ситуація, що ДК „Газ України” перекриє Львову газ.
Як додав Микола Одуха, те, що депутати дадуть дозвіл взяти кредит, то це не означає, що мерія одразу понесе гроші в „Газ України”, просто за ухвалою міської ради вона матиме змогу вести переговори з банками та безпосередньо з ДК „Газ України”. Після довгих дискусій міський голова та депутати зійшлися на тому, що міський голова поставить свій підпис під ухвалою тільки в тому випадку, якщо її завізує депутатська комісія з питань бюджету, комісія з питань інженерного господарства та комісія з питань економічної політики.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ