Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Перша хвиля весняної повені підтопила 1 300 га сільгоспугідь Львівщини

Перша і основна хвиля весняної повені у Львівській області на ріках басейну Дністра пройшла на невисоких відмітках рівнів води і не завдала шкоди населенню та об’єктам господарського комплексу області, – повідомили в управлінні з птань надзвичайних ситуацій Львівської ОДА.

 

Високі рівні повеневих вод зафіксовано в річках басейну р. Західного Бугу, а саме: на р. Раті в с. Межиріччя Сокальського району - 458 см над нулем поста (максимум спостерігався в 00.00 годин 4 березня; довідково - під час весняної повені 2005 року –20 березня рівень води становив 465 см); на р. Солокія в районі м. Червонограда - 478 см над нулем поста (фактично це є максимумом; під час весняної повені 2005 року 20 березня рівень води становив 470 см).

 

За станом на 8.00 6 березня фактично на всіх ріках області спостерігається пониження рівнів води, у т.ч. на р. Раті в с. Межиріччя – 13 см; на р. Солокія в м. Червонограді – 3 см.

 

Планово і контрольовано здійснюється через шлюзи греблі пропуск води з водосховища Добротвірської ТЕС.

 

Всього за наслідками проходження повені на річках басейну Західного Бугу у Сокальському районі та м. Червонограді мали місце такі підтоплення: житлових будинків - 1; господарських будівель - 3; підвалів житлових будинків - 22; господарських підвалів - 30; присадибних ділянок - 49, а також підтоплено території трьох приватних підприємств у м. Червонограді.

 

Повеневими водами та водами поверхневого стоку на території Львівської області підтоплено понад 1 300,0 га сільськогосподарських угідь.

 

До ліквідації наслідків повені залучені підрозділи ГУ МНС України в Львівській області, Львівського обласного виробничого управління водного господарства ”Облводгосп“ та підрозділи комунальних служб.

 

Подальша ситуація з повеневою обстановкою у великій мірі залежить від погодних умов, які будуть складатися на території області. Особливу небезпеку при цьому можуть призвести лише сильні дощові (снігові) опади.

 

Ситуація знаходиться на контролі керівництва облдержадміністрації та обласної комісії з питань ТЕБ та НС.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ