Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Перше випробування для голови Львівської облради - фінансування виконавчого апарату

Учора, 30 грудня, відбулося засідання комісії з питань бюджету,соціально-економічного розвитку та комунальної власності Львівської обласної ради. Депутатам не вдалося погодити проект рішення про штатний розпис і витрати на утримання апарату і на забезпечення діяльності Львівської обласної ради. Серед причин: члени комісії зажадали ознайомитись із новим штатним розписом, детальними кошторисом витрат, а також з інформацією про те, які посади буде скорочено і за яким принципом будуть надаватися премії. Цю інформацію Гал-інфо підтвердив депутат Львівської обласної ради, член бюджетної комісії Ярослав Дубневич.

За його словами, фонд оплати праці апарату Львівської обласної ради було запропоновано встановити у розмірі приблизно 3,7 млн грн. При цьому 30% від названої суми мав би становити преміальний фонд. "Я не проти премій, але важливо знати, за якими кретеріями ці премії надаватимуться", - зазначив Ярослав Дубневич.

Також він повідомив, що планується скоротити 19 працівників апарату і що від цього економія коштів мала б становити 560 тис. грн. Мовляв, є рішення Кабміну про скорочення. З цього приводу Ярослав Дубневич зазначив, що, по-перше, рішення Кабміну стосується виконавчої влади, по-друге, треба було б знати, які посади буде скорочено, по-третє, передбачається витрати 70 тис. грн на навчання депутатів, а також виділити кошти на оплату доїзду депутатів. "Ці витрати, на нашу думку, є не виправданими. Якщо вже людина стала депутатом, то їй годилося я б мати кошти на проїзд, а ні, то нехай ці витрати візьме на себе політична сила, яку такий депутат представляє", - зазначив Ярослав Дубневич.    

За його словами, всього утримання Львівської обласної ради у 2011 році платникам податків обійдеться приблизно в 7 млн грн.  

Додамо, що доповідали на бюджетній комісії її голова, свободівець Ярослав Качмарик, а також керуючий справами Львівської обласної ради Євген Захаревич. 

Нагадаємо, що відповідно до регламенту облради проект будь-якого рішення має бути розданий депутатм для ознайомлення за 7 днів до дня сесії. Сесія Львівської обласної ради запланована на 4 січня. Оскільки ж проекту рішення про структуру апарату ради погодити не вдалося, то розгляд цього питання 4 січня є проблематичним. Проект рішення про структуру апарату ради має подати сам голова ради, свободівець Олег Панькевич.   

 

     

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ