Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Перші подробиці операції в Донецькому аеропорту

Сили АТО закріплюються вздовж паркану з північної сторони Донецького аеропорту, в Пісках, Опитному, Водяному, йдуть бої.

Про це "Українській правді" розповів радник президента, помічник міністра оборони Юрій Бірюков.

За його словами, "утримувати термінали не було сенсу".

"Наприклад, в новому терміналі вже немає чого утримувати. Усередині не було жодної міцної стіни. Осколки прошивали його термінал наскрізь", - розповів Бірюков.

"Наші тримаються в Пісках і північніше смуги: Опитне, Водяне", - додав він.

Бірюков також розповів деякі подробиці операції, яка почалася в неділю в районі Донецького аеропорту. Як відомо, її метою було "вітиснути" бойовиків від аеропорту ..

За словами Бірюкова, в неділю після початку операції бійцям вдалося зайти в Веселе. "Вони дійшли до Метро, навіть заскочили в старий термінал, але не втрималися", - розповів він.

"На папері був красивий план операції. Але проблема в тому, що він пишеться там, звідки не видно, що БТРи не їздять, механіки відмовляються їхати", - також розповів він.

У той же час один з "кіборгів", розповів "Українській правді", що операції завадило те, що бойовики заволоділи рацією бійців і чули абсолютно всі переговори.

"Кілька днів тому бойовики знайшли в терміналі нашу радіостанцію, яку один з бійців просто впустив під час бою. І останні три доби вони нас чули", - розповів боєць.

"Переключитися можна було, ми й переключилися в той момент, коли дізналися про це. Але перемкнути можна тільки ті радіостанції, які можна перепрошити. А ті, які все ще працювали в терміналі, перепрошити неможливо, адже її для цього до комп'ютера треба підключати" , - зазначив боєць.

"Тоді, коли вони офіцера з 93-ї бригади взяли і інших полонених, вони чули переговори, вони готувалися, чекали", - додав також боєць.

Водночас в.о. керівника прес-служби Генштабу Владислав Селезньов повідомив Українській правді, що сили АТО утримають деякі об’єкти на територію Донецького аеропорту.

"Станом на цю хвилину триває бій. Відомо про шістьох загиблих з кіборгів. Але думаю, що цифра буде збільшуватись", - сказав він.

"Сили АТО  за злітною смугою і на  кількох об’єкта на території донецького аеропорту. Там вони ще чинять опір, їм надається підтримка", - сказав Селезньов.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ