Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Першими «Картку львів'янина» отримають учасники АТО

Сьогодні, 30 липня, у Львові презентували «Картку львів'янина», - один з етапів проекту електронного урядування. Картка надаватиме доступ до 20 послуг, - повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Користувачі «карток львів'янина» зможуть отримувати знижки в торговельних мережах міста, закладах медицини, освіти і культури, оплачувати комунальні послуги. Пільгові категорії львів'ян зможуть реалізовувати права на пільги, наприклад, на ліки за низькими цінами, більш істотні знижки в магазинах та багато іншого.

Першими вже з вересня її почнуть отримувати учасники АТО. Завдяки «картці львів'янина» учасники АТО отримають доступ до наступних послуг:

Звільнення членів сімей учасників АТО від квартирної плати;

Безкоштовний проїзд у комунальному транспорті;

Безкоштовне харчування у дитячих садках та школах дітей учасників АТО;

Надання одноразової матеріальної допомоги учасникам АТО;

Безкоштовне оздоровлення дітей учасників АТО;

Доступ до порталу «Особистий кабінет мешканця».

«Дуже важливо, що ця карточка буде давати диспут в «Особистий кабінет мешканця». На базі цього можна буде замовляти електронні послуги в «Особистому кабінеті мешканця», - зазначив начальник управління інформаційних технологій ЛМР Тимофій Александронець.

За його словами, зараз відформатовують процедуру отримання картки з точки зору адміністративних послуг. «Бо отримати картку можна і у відділенні Ощадбанку, чи у «Єдиному вікні», чи в управлінні соцзахисту – це не питання, питання в тому, як налагодити саму систему. Впродовж наступного місяця ми відточуватимемо ці процеси з метою максимально зручно зробити це для мешканця», - додав він.

Перша емісія таких карток складе 2 755 штук. Туди буде зашита вся пільгова програма надання пільг, розпочинаючи з комунальних послуг, які надає мерія, і звершуючи допомогою, яку виплачують централізовано.

Партнером у реалізації цього проекту є ICT Competence Center та АТ «Ощадбанк». Саме «Ощадбанк» в рамках підписаного Меморандуму про співпрацю з ЛМР запроваджує для львів’ян «Електронну картку львів'янина».

«Сама картка - це лише вершина айсбергу, це те, що ви носитимете у своєму гаманці. Але для того, щоб це відбулося, мерія, банк, всі соціальні та муніципальні служби повинні провести колосальну внутрішню роботу. Вони повинні пропрацювати і нормативні, і логістичні правила. Це робота в режимі 24/7.

Сподіваємося ,через 2 місяці показати практичний результат нашої роботи. Ми хочемо презентувати не проект, а конкретний функціонал, показати, як він працює на вже емітованій картці. Хочу наголосити, що для нас це честь», -  додав голова правління АТ «Ощадбанк» Андрій Пишний.

 

 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ