Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Перший український командувач ВМС проти параду в Севастополі

Обіцяний Віктором Януковичем спільний парад з військовими Росії в День Перемоги не піде на користь українському суспільству. Про це заявив перший український командувач ВМС України, віце-адмірал Борис Кожин.

"Україна повинна позбутися впливу Росії і сама визначати, що і як буде відбуватися на її території", - заявив Б. Кожин.

Він також додав, що, на жаль, українські президенти не хотіли займатися російським питанням в Криму, та втрачено багато часу.

Керівник програм Центру дослідження армії Сергій Згурець вважає спільний парад яскравим сигналом того, що новий Президент В. Янукович вважає пріоритетним співробітництво з Росією. Експерт припускає, що якщо до того ж будуть проігноровані спільні навчання з НАТО на території України, то ухил стане більш помітним, що може не сподобатися мешканцям західних регіонів України.

С. Згурець також висловив упевненість, що спільний парад девальвує впевненість українських військових у власних силах. За його словами, проведення спільного параду переконає їх у тому, що рішення командування будуть виходити не з контексту національної безпеки, а з "панібратські" взаємин.

Нагадаємо, раніше В. Янукович виступив з ініціативою провести військові паради 9 травня в Києві і в Москві в один і той же час. Крім того, він заявив, що 9 травня, в День Перемоги, в Севастополі має відбутися спільний військовий парад представників Військово-Морських Сил Збройних Сил України і Чорноморського флоту Росії, передає ForPost.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ