Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Перший український театр для дітей та юнацтва відкриває ювілейний 90-й театральний сезон

Цієї осені один з найдавніших львівських театрів святкує ювілей. 13 вересня 2009 року з 12.00 до 13.00 год. відбудеться театралізована хода за участі акторів Першого українського театру для дітей та юнацтва, кінного екіпажу у супроводі байкерів. Захід відбувається в честь відкриття ювілейного 90 театрального сезону, – повідомила прес-служба Львівської міської ради.

 

Урочиста театралізована хода розпочнеться виходом з театру по вул. акад. Гнатюка до проспекту Свободи, парад зробить одне коло по проспекту, далі вихід по вул. П. Беринди до площі Ринок, обхід довкола Ратуші, завершиться все поверненням до театру: вул. П. Беринди, Проспект Свободи, вул. акад. Гнатюка. Влаштовуючи такий захід, організатори Ольга Гапа та Тарас Федорчак мають на меті привернути увагу громадськості до відкриття ювілейного театрального сезону.

 

Довідк.

Споруда в якій тепер розташовується театр була збудована у 1939 р. для Єврейського театру. У 1944 р. до Львова переїхав Театр юного глядача, який був заснований у Харкові в 1920 р. Тепер —  Перший український театр для дітей та юнацтва є одним із найцікавіших дитячих театрів України. Зручне облаштування залу дозволяє глядачам перенестися у казковий світ вистави, яка відбувається на сцені.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ