Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Перший заступник прокурора області погодився взяти ситуацію на ЛАЗі під особистий контроль – Тарас Федак

Заступник голови Львівської обласної державної адміністрації Тарас Федак зустрівся із представниками трудового колективу Львівського автобусного заводу, які сьогодні проводили пікет під стінами ЛОДА з метою привернути увагу до ситуації із невиплатою зарплати на підприємстві, -- повідомили у прес-службі ЛОДА.
Як заявив Тарас Федак, Львівська ОДА робить усе можливе для вирішення проблем заводу.
«Влада не стоїть осторонь конфлікту на ЛАЗі. Ми стурбовані ситуацією на підприємстві, де існує грубе порушення чинного законодавства – людям не виплачують зарплати. Як орган виконавчої влади, ми можемо вплинути на ситуацію виключно в межах чинного законодавства. На жаль, ЛОДА не може звільняти чи призначати директорів підприємства, бо, я наголошую, адміністрація не є його власником – на ЛАЗі немає жодної акції, яка належить державі», - наголосив заступник голови Львівської ОДА.
Тарас Федак також мав сьогодні розмову з першим заступником прокурора Львівської області Богданом Татарином щодо ситуації на ЛАЗі. Під час цієї бесіди заступник голови ОДА наголосив на порушенні законодавства адміністрацією заводу у ситуації з виплатою заробітної платні працівникам і попросив, аби прокуратура у цій ситуації діяла жорстко, відповідно до вимог чинного законодавства.
Після спілкування із пікетувальниками Тарас Федак провів нараду за участю представників трудового колективу ЛАЗу. Під час наради сторони домовилися, що «лазівці» складуть список претензій, які вони мають до обласної та міської влади щодо вирішення питань функціонування заводу. «Після цього ми спільно шукатимемо варіанти вирішення проблеми. Львівська обласна державна адміністрація стоятиме на стороні людей і за чинним законодавством робитиме усе, аби вирішити проблеми працівників ЛАЗу», - додав Тарас Федак. Він також повідомив, що вже завтра представники трудового колективу ЛАЗу матимуть зустріч із представниками обласної прокуратури: «Перший заступник прокурора області на наше прохання погодився взяти ситуацію на ЛАЗі під особистий контроль».
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ