Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Перспективи розвитку сонячної енергетики в Україні

Перспективи розвитку сонячної енергетики в Україні.

Згідно статистики, у світі спостерігається значне зростання потужностей сонячної енергетики. Проте в українській енергосистемі її частка не дуже велика, тому ця сфера потребує більш значного розширення. Державою робляться певні кроки стосовно освоєння сонячної енергії як організаціями, так і на приватному рівні, тому є всі передумови для нарощування потужностей в Україні.

Європейські країни є більш розвиненими в цьому напрямку, давно зрозумівши, що використання сонячних електростанцій є дуже перспективною та вигідною справою. Крім того, вона не несе небезпеки для навколишнього середовища. Україна ставиться до питання поки що обережно, але певні кроки все ж існують, наприклад, програма "зелений тариф", діюча з 2009 року, що дозволяє підприємствам та приватним особам продавати державі надлишки електроенергії, здобутої завдяки використанню сонячних панелей.

Перспективи розвитку подій

Фахівці вважають, що незважаючи на певні перешкоди, сонячна енергетика має всі шанси нарощувати потужності в країні з багатьох причин.

1. Зарубіжні інвестори зацікавлені в тому, щоб вкладати кошти в розвиток галузі.

2. В багатьох областях України вже є спеціальне обладнання, налаштоване на ефективну роботу сонячних електростанцій, детальніше за посиланням  https://joule.net.ua/ua/catalog/sonjachni-elektrostancii .

3. Вітчизняні бізнесмени мають велику зацікавленість в розвитку "зеленої" енергетики.

Що можна втілити в Україні

1. Сонячна термальна енергетика - спосіб перетворення енергії сонця за допомогою нагрівання води в ємностях з матеріалів, які добре проводять тепло - наприклад, алюмінію.

2. Застосування в хімічній галузі промисловості. В Ізраїлі розробили методику отримання не окисленного цинку за допомогою фотоелектричних елементів, а в Швейцарії - отримання водню з простої води.

3. Транспорт. Всі чули про сучасні електромобілі, але мало хто знає, що в багатьох європейських країнах фотоелементи розміщуються також на дахах поїздів і забезпечують їх електрикою під час роботи. У перспективі, цю технологію можна застосовувати і на водному транспорті, і на авіа суднах України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ