Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Петро Олійник дав доручення щодо покращення технічного стану території навколо меморіального комплексу у Павлокомі

Петро Олійник 11 квітня повернувся з Павлокоми, де ознайомитися з підготовкою до відкриття пам’ятника-меморіалу загиблим українцям, яке заплановане на 13 травня, — повідомив «Гал-info» заступник голови Львівської ОДА Тарас Батенко. За його словами, у Польщі голова нашої області узгоджував програму відкриття меморіального комплексу, де будуть присутніми Президент України Віктор Ющенко та Президент Польщі Лех Качинський.
Як зазначив Тарас Батенко, наразі Посольство України в Польщі узгодило з польською стороною ще не всі подробиці святкування. Отож, опираючись на офіційні листи з Українського Посольства, Петро Олійник дав доручення щодо покращення технічного стану території, на якій встановлюють меморіальний комплекс.
«Ми оглянули територію навколо меморіального комплексу, дали доручення щодо озеленення цієї території, говорили про трансляцію церемонії відкриття меморіалу на загальноукраїнських каналах. Крім цього, обговорили питання встановлення інформаційної таблиці. Текст, який буде викарбувано цій таблиці польська сторона має узгодити з Секретарем ради боротьби героїзму та мучеництва Республіки Польща Анджеєм Пшевозняком», — розповів Тарас Батенко.
Нагадаємо, у селі Павлокома, що знаходиться на території Польщі, у березні 1946 року було винищено понад 300 місцевих мешканців-українців. На цвинтарі Павлокоми встановлено пам’ятник українцям, які загинули в селі
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ