Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Петро Олійник і прем’єр провінції Альберта Ральф Кляйн підписали план заходів на 2006 рік про співпрацю між Львівською ОДА та урядом провінції

19 червня 2006 року у приміщенні Львівської облдержадміністрації прем’єр провінції Альберта (Канада) Ральф Кляйн та голова Львівської ОДА Петро Олійник підписали план заходів на 2006 рік на виконання Протоколу про співпрацю між Львівською облдержадміністрацією та урядом провінції Альберта від 30 серпня 2005 року.
 «Я вважаю, що те, що ми сьогодні підписали є надзвичайно важливим моментом у розвитку співпраці між Львівською областю та провінцією Альберта, оскільки ми визначили три основні напрямки, в яких ми будемо працювати, — розповів Прем’єр провінції Альберта Ральф Кляйн. — Першим з них — є розвиток генеологічних  досліджень. Ми маємо багато громадян Альберти, які є українського походження, і які приїхали в Альберту бульше ста років тому, і це є надзвичайно важливим, щоб вони пам’ятали про своє коріння. Ми почали цю ініціативу три роки тому, а сьогодні ми її формально затвердили».
«Другим пунктом нашої співпраці є розвиток української мови в Альберті шляхом запровадження посади консультанта, який буде працювати спершу рік в Альберті, і буде консультувати викладання української мови, — додав він. — Третім пунктом є затвердження стипендій, що забезпечить обмін студентами, де вони вивчатимуть культуру цих держав. Ця стипендія покриватиме всі витрати на навчання, на книжки, на проживання тощо».
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ