Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Петро Олійник наголошує на необхідності передачі частки акцій ЛК ”Украгромашінвест”, якій належить 50%+1 акція „Львівсільмашу”, у державну власність

Голова Львівської облдержадміністрації Петро Олійник наголошує  на необхідності  передачі у Фонд державного майна частки акцій ВАТ „Лізингова компанія ”Украгромашінвест”, якій належить 50%+1 акція „Львівсільмашу”. Про це сьогодні, 3 серпня, йшлося на нараді  Петра Олійника щодо вирішення ситуації, що склалася на ВАТ „Завод „Львівсільмаш”, за участю заступника голови ЛОДА Тараса Федака, начальника управління промисловості та розвитку інфраструктури ЛОДА Ростислава Сороки, колишнього керуючого санацією ВАТ „Завод „Львівсільмаш” Олега Кобельника,  в. о. голови правління ВАТ „Завод „Львівсільмаш”  Петра Онищака, начальника УМВС у Львівській області Віталія Максимова, заступника начальника ДПА у Львівській області Івана Кравчука, заступника начальника ФДМУ у Львівській області  Володимира Опацького – повідомляє прес-служба Львівської ОДА.

«У ході наради Петро Олійник наголосив на необхідності передачі у Фонд державного майна частки акцій ВАТ „Лізингова компанія ”Украгромашінвест”, - йдеться у повідомленні.
Під час наради обговорювалися питання передачі колишнім керуючим санацією ВАТ „Завод „Львівсільмаш” Олегом Кобельником атрибутів управління керівництву ВАТ „Завод „Львівсільмаш”, а також  майнові та фінансові питання,  зокрема щодо податкових зобов’язань підприємства, кількості реалізованої продукції та стану заборгованості із заробітної плати.
 У ході наради Петро Олійник дав доручення направити лист у Фонд державного майна та Кабінет Міністрів України для вивчення ситуації, що склалася на ВАТ „Завод „Львівсільмаш”, а також направити лист голові Апеляційного суду Львівської області Валентинові Государському з проханням прискорити розгляд апеляційного звернення Петра Онищака. Окрім цього, керівник області дав доручення провести ревізію використання коштів на підприємстві.
ВАТ "Завод "Львівсільмаш" – спеціалізоване підприємство, яке виготовляє машини для хімічного захисту рослин та для внесення в ґрунт рідких мінеральних добрив.
Підприємство засновано  у 1945 році.  Акції „Львівсільмашу” перебувають в юридичних осіб, а саме: ВАТ  “Лізингова компанія “Украгромашінвест” – 50% + 1 акція; чеська фірма “Іцеберг” – 16,31 %; корпорація “Союз” –   5% ; колективу  підприємства належить  11,92 % акцій та  інші фізичні особи -13,08 %
Нагадаємо, постановою Кабінету Міністрів України від 22 грудня 1999 р. № 2347 "Питання лізингової компанії "Украгромашінвест" встановлено, що 50%  статутного фонду плюс одна акція  ВАТ  "ЛК "Украгромашінвест"  закріплюється у державній власності терміном до 5 років до прийняття рішення про приватизацію.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ