Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Петро Олійник назвав п’ять факторів, що стоять на заваді інвестиціям у Львівщину

Проблема платників податків напряму пов’язана з проблемами інвестицій в регіон – проце голова Львівської ОДА Петро Олійник сказав сьогодні, 23 листопада, під час проведення „круглого столу” „Правовий захист платників податків в Україні”.

За словами голови облдержадміністрації, одна з найактуальніших проблем – фізичний захист платників податків. „Перебуваючи у Києві, я зустрічався з Генпрокурором Олександром Медведьком, головою СБУ Ігорем Дріжчаним, міністром МВС Юрієм Луценком і говорив про те, що треба вирішувати питання захисту підприємців. Це дуже важливо. Коли я був на зустрічі з потенційними інвесторами,  які готові вкласти у Львівщину досить значні суми, то мені назвали п’ять факторів, які стоять на перепоні інвестиціям, серед них – потреба фізичного захисту підприємців та рейдерство. Зокрема, для боротьби з рейдерством потрібно внести законодавчі зміни, згідно з якими судді мають нести кримінальну відповідальність за своє рішення, та підсудність підприємства по його територіальному розташуванню. Ще треба прийняти уніфіковану систему відшкодування ПДВ, щоб було в доступно виписано в електронному вигляді терміни і в яких випадках відшкодовується ПДВ”, - зазначив Петро Олійник.
Ще, за словами голови ЛОДА, є проблема із ввезенням обладнання для виробництва, за котре підприємець, який ще не збудував заводу, має платити значні суми оподаткування. Крім того, є значна вада на дозвільні системи – процес оформлення необхідних документів на створення виробництва триває 2 роки, що, на думку Олійника, є неприпустимо. Крім того, Петро Олійник назвав проблему неврегулювання ситуації із земельними ресурсами. „Відпуск землі як для вітчизняного, так і для іноземного підприємця має проводитися на рівних умовах шляхом проведення конкурсу. Іноземці і так змушені купувати земельні ділянки, використовуючи послуги часто недобросовісних вітчизняних посередників. Це треба зміни шляхом прийняття відповідних законодавчих змін”, - сказав Петро Олійник.
Організаторами „круглого столу” є Асоціація платників податків України, Організація з безпеки та співробітництва в Європі. У „круглому столі” взяли участь представники ДПА, Генпрокуратури України, представники Вищого адміністративного суду України, Вищого господарського суду України, Львівської ОДА, Міжнародної фінансової корпорації та представники бізнесу.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ