Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Петро Олійник ознайомився із виробництвом підприємства «Агрофрутика Бишків»

Сьогодні, 30 жовтня, у рамках робочого візиту у Жовківський район голова ЛОДА Петро Олійник відвідав підприємство «Агрофрутика» і ознайомився із циклом вирощування ягідників суниць та малини у селі Бишків.

Однією із суттєвих проблем, що постає у процесі вирощування суниці та малини на Жовківщині, це зрошування. Голова ЛОДА Петро Олійник, віповідаючи на запитання «Гал-info», запевнив, що відбудуться переговори з управлінням водного господарства і будуть напрацьовані шляхи вирішення цієї проблеми. Засновникам «Агрофрутики Бишків» Петро Олійник рекомендував готувати проекти зрошувальної системи свого господарства, а з боку влади пообіцяв співпрацю та підтримку.         
ЗАТ «Фрутика» та фізична особа — директор Анатолій Ключко є співзасновниками підприємства «Агрофрутика Бишків», що з часу своєї дільності (працює вже 1 рік та 8 місяців) інвестували у виробництво 1,2 млн євро. Загалом підприємство працює на площі 300 га, з  яких перспектива засіву полуниці — 100 га, малина — 50 га на наступний рік.
Як розповів «Гал-info» генеральний директор співзасновника «Агрофрутики» — ЗАТ «Фрутика» Мартін Хіллер, половину виробленої продукції планують реалізовувати в Україні, інша половина — за кордоном.
Підприємство має у своєму розпорядженні холодильне обладання місткістю 20 тонн, новітню землеобробну техніку. Постійно працюючих робітників на підприємстві більше півсотні, не враховуючи сезонні роботи по збору урожаю та заготівлі полуниць та малини.
У наступному році планується побудова переробного заводу з виготовлення концентратів та продуктів харчування з ягід.               

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ