Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Петро Олійник переконаний, що рано говорити про перенесення базового інституту СВУ зі Львова до Одеси

Петро Олійник переконаний, що рано говорити про перенесення базового інституту Сухопутних військ України зі Львова до Одеси, — про це він заявив журналістам, відповідаючи на запитання «Гал-info». За словами керівника області, все йде за планом: у Львові активно готуються до приїзду одеських та харківських курсантів та нових викладачів.

 «Я особисто не чув, від Віктора Януковича, що він проти відкриття у Львові базового інституту Сухопутних військ України, як це пишуть деякі ЗМІ, і я не впевнений, що він взагалі таке говорив. Кабінет Міністрів — це колегіальний орган і перед тим, як говорити про якесь рішення, має бути прийнята постанова Кабміну. Постанову уряду про створення у Львові базового інституту СВУ ніхто не відміняв. Отож ми над цим працюємо і все йде за планом. Зараз основне завдання, яке стоїть перед Львовом, забезпечити житлом військовослужбовців, які приїдуть працювати у військовий інститут, а також перевід до нашого міста курсантів з Харкова та Одеси», — наголосив Петро Олійник.
 За словами голови Львівської ОДА, на наступному засіданні уряду, якщо буде нагода, він обов’язково ще раз обговорить з прем’єр-міністром питання щодо ситуації навколо створення інституту СВУ.
 Нагадаємо, за запитом нардепа Миколи Азарова Верховна Рада створила спеціальну комісію з членів комітету з питань національної безпеки і оборони, яка мала визначити, де краща матеріально-технічна база для створення інституту СВУ - на базі військового інституту „ЛП” чи ж на базі Одеського інституту Сухопутних військ попри те, що свого часу Кабмін вже видав постанову про створення базового інституту Сухопутних військ України у Львові.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ