Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Петро Олійник сказав мені, що з посади голови Бродівської РДА звільнив мене через принципову політичну позицію ВО «Свобода», — Олег Панькевич

Звільнення голів Бродівської, Мостиської, Яворівської та Самбірської РДА зумовлене не економічними показниками, а політичничними репресіями — переконалі голова фракції БЮТ у Львівській обласній раді Ігор Держко та член ВО «Свобода», екс-голова Бродівської РДА Олег Панькевич, про це вони заявили 25 травня під час прес-конференції.
Так, як заявив Олег Панькевич, під час приватної зустрічі з Петром Олійником, яка відбулася 17 травня одразу після Колегії Львівської ОДА, голова облдержадміністрації прямо заявив Панькевичу, що своєї посади він позбувся далеко не через економічні показники.
«Голова Львівської ОДА прямо заявив мені, що економічні показники в Бродівському районі аж ніяк не найгірші. Власне, це все, що стосувалося економіки в нашій розмові. Петро Олійник сказав, що своєї посади я позбувся через принципову позицію фракції ВО «Свобода» у Львівській обласній раді: за те, що фракція оголосила, що йде в опопзицію, за негативні заяви членів «Свободи» стосовно відкриття меморіального комплексу в Павлокомі в Польщі, а також за мою особисту позицію як голови Бродівської райдержадміністрації, що я заявив про порушення законодавства при встановленні пам’ятника спаленому польському селу в селі Гута Пеняцька Бродівського району», — заявив Олег Панькевич.
Погіршення ж економічних показників, які закидалися Олегу Панькевичу, за його словами, спричинені не поганим керівництвом районом, а зовнішніми чинниками.
«Серед причин мого звільнення називали зменшення основних видів продукції тваринництва та скорочення посівних площ основних видів рослинництва, а також значне безробіття в районі та недостатню інвестиційну політику. В першому кварталі 2006 року об’яс виробництва м’яса у нашому районі дійсно зменшився на 105%, однак це сталося через зміщення посадки птиці на ВАТ «Птахофабрика «Ряжнівська» у зв’язку із затримкою ввезення птиці з-за кордону в період існування загрози «пташиного грипу». Скорочення посівних площ, своєю чергою, пов’язане із несприятливими погодніми умовами, а недостатній обсяг інвестицій та масове безробіття з тим, що наш район є дуже віддаленим від Львова. Зрештою, якщо буде реалізовано інвестиційний проект «Бродагроойл», ми отримаємо стільки інвестицій, що жодному району навіть не снилося, — зазначив Олег Панькевич. — На колегії ЛОДА йшлося тільки про недоліки, а  той час, як про здобутки ніхто не говорив, а в нас їх дуже багато».
Як зазначив Ігор Держко, аналогічно ситуація виглядає і у Яворівському районі, де керує депутат облради від БЮТ Ростислав Новоженець.
«Сьогодні облдержадміністрація намагається чинити політичні репресії проти тих політичних сил, які гідно вступили на виборах і зайняли чільне місце в області», — говорить голова фракції блоку Тимошенко в ЛОР.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ