Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Петро Олійник та Мирослав Сеник зустрілися з маршалком сейму Республіки Польща

20 травня голова Львівської облдержадміністрації Петро Олійник та голова Львівської обласної ради Мирослав Сеник зустрілись з маршалком сейму Республіки Польща Мареком Юреком. Про це повідомила прес-секретар голови ЛОДА Іванка Попович.
Голова облдержадміністрації повідомив маршалка сейму про те, що спільна українсько-польська комісія визначила місця для розбудови нових митних переходів, оскільки рівень розвитку мережі пунктів пропуску на українсько-польському кордоні є недостатнім. «Я переконаний, що справа розбудови нині існуючих переходів та побудови нових є справою кожного з нас, – заявив Марек Юрек. – Що стосується покращення візового режиму, то слід зауважити, що Польща входить до Шенгенської групи і має певні зобов’язання, але ми зробимо все, що від нас залежить, щоб спростити візові процедури для України».
Керівник області повідомив, що Президент України Віктор Ющенко дав доручення розробити механізм компенсації для польського бізнесу, котрий працював у спеціальних економічних зонах. «Хочу наголосити на тому, що польські інвестори показали надзвичайно високий рівень дотримання інвестиційних зобов’язань, - зазначив Петро Олійник. – Більше 70 млн дол. США було інвестовано у спеціальні економічні зони Львівщини польським бізнесом і ці компенсації будуть обов’язково дотримані».
На закінчення зустрічі Марек Юрек зазначив, що сьогодні стосунки між українцями та поляками повинні всіх єднати, а не роз’єднувати і в багатовіковій історії цих стосунків необхідно шукати те, о об’єднувало, а не те, що розділяло.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ