Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Петро Олійник відвідав Харківщину

Голова Львівської ОДА Петро Олійник, перебуваючи з робочою поїздкою на Харківщині, запросив харківських дітей, хворих на ДЦП, лікуватись на Львівщину. За його словами, це не єдина пропозиція, яку він привіз до Харкова. Про це повідомляє прес-служба Харківської ОДА.
Петро Олійник підкреслив, що його поїздка — це продовження виконання угоди про співпрацю між Харківською та Львівською областями, який був укладений ще у 1995 році першим губернатором Харківщини Олександром Масельським.
Львів’яни, зокрема, пропонують ВУЗам та школам області обмін учнями. Причому в львівських вищих навчальних закладах буде передбачено певне число місць для студентів з Харківської області, які виявлять бажання навчатися за фахом „українська філологія”. Петро Олійник також нагадав, що вже не перший рік успішно реалізується проект „Різдво разом”, коли діти-сироти з нашої області зустрічають новорічні та різдвяні свята у Львові, а львівські - в Харкові.
Під час зустрічі голова Львівської облдержадміністрації з харківським колегою Арсеном Аваковим обговорювалась також можливість проведення у Львові двостороннього економічного форуму за участі підприємців, бізнесменів, представників підприємств двох областей. Сторони також висловилися за організацію прямого повітряного сполучення між Львовом і Харковом. Петро Олійник також розказав про унікальну клініку в Трускавці. В ній, за методом академіка, доктора наук, Героя України Володимира Казявкіна, лікують дітей, що страждають на ДЦП. Сьогодні тут лікуються діти з 56 країн світу. Іноземцям лікування коштує 500 євро на добу. Що ж до лікування маленьких українців, то для них передбачений спеціальний значно дешевший, але не менш ефективний проект. Пацієнти і їх батьки проживають під час проходження курсу лікування або в приватних будинках, або в недорогих санаторіях, а процедури, заняття проходять безпосередньо у клініці. Весь комплекс лікування, як підкреслив Петро Олійник, безкоштовний, оплачується тільки проживання. „Ми запрошуємо дітей з Харківщини, і пропонуємо навчити декількох спеціалістів, які відкриють у вас локальні центри нашої клініки”, — запропонував він.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ