Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Петро Олійник закликав львів’ян вшанувати пам’ять жертв голодоморів та політичних репресій

Голова Львівської облдержадміністрації Петро Олійник з нагоди Дня пам’яті жертв голодоморів та політичних репресій звернувся до мешканців Львова й області. Текст звернення подаємо повністю.
„Дорогі краяни! 25 листопада уся Україна у жалобі схилятиме голову перед нашими співвітчизниками – жертвами голодоморів та політичних репресій. У цей скорботний день ми найчастіше згадуємо трагедію вселенського масштабу – геноцид проти українського народу, вчинений комуністичним режимом у 1932-33 роках. Напередодні цього скорботного дня закликаю Вас, дорогі краяни, згадати усіх тих, хто загинув і страждав під час голодоморів та політичних репресій. Вірю, 25 листопада по всій Україні люди запалять свічки, аби пом'янути тих, кого забрали сталінські катівні, голод, колективізація, розстріли. Вічна пам’ять загиблим від Голодомору українцям”.
Сьогодні, 25 листопада, у Жовкві відбулася панахида  та перепоховання 270 жертв репресій, які у повоєнні роки були замордовані НКВД на території міста. У Львові 100 останків жертв політичних репресій, які знайдені організацією «Меморіал», хоронять на 76 полі музею-заповідника „Личаківський цвинтар”.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ