Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Петро Олійник запалив символічний газовий факел у селі Кунин Жовківського району

Сьогодні, 30 жовтня, відбулося запалення першого символічного газового факелу у селі Кунин Жовківського району Львівської області. Газопровід високого тиску від ГРС „Добросин” до сіл Кунин та Хитрейка Жовківського району має довжину 8,8 кілометра і надає можливість газифікувати близько 430 сільських будинків.
Звертаючись до мешканців села Кунин, голова ЛОДА Петро Олійник відзначив, що газ потрібно берегти, використовуючи для цього сучасні енергозберігаючі технології. Петро Олійник запевнив жителів села Кунин, що у наступному році активно працюватиме державна програма, згідно з якою кожен зможе взяти кредит на придбання сучасного економного газового котла чи інших енергозберігаючих технологій, а значна частина кредитних відсотків погашатиметься державним бюджетом.
Нагадаємо, як повідомили „Гал-іnfо” у прес-службі ВАТ „Львівгаз”, у 2006 році на виконання програми розвитку регіонів НАК «Нафтогаз України» у Львівській області прокладено близько 200 км підвідних газопроводів високого та середнього тиску. Це надасть можливість газифікувати близько 60 сіл Львівщини.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ