Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Петро Олійник затвердив заходи з вiдзначення Свята Героїв та доручив створити оргкомітет з їх підготовки

Голова Львівської ОДА Петро Олійник доручив створити оргкомiтет з пiдготовки та вiдзначення Свята Героїв та затвердив його склад. Співголовами оргкомітету є голова ОДА, голова обласної ради та міський голова міста Львова. Заступник оргкомітету – заступник голови ЛОДА Ярослав Пітко, секретар – начальник управління з питань внутрішньої політики ОДА Святослав Шеремета. До оргкомітету також входять начальник відділу з питань діяльності правоохоронних органів, оборонної та мобілізаційної роботи апарату ОДА Василь Казмірчук, голова Крайового Братства ОУН – УПА Олесь Гуменюк (за згодою), командувач військ Західного оперативного командування Михайло Куцин (за згодою), голова Львівської обласної організації ветеранів України Іван Горда (за згодою), голова ЛОО Спілки політв’язнів України Ярослав Малицький (за згодою), начальник військового ліцею ім. Героїв Крут Роман Саляк (за згодою) та інші. Про це повідомляє прес-служба Львівської ОДА.

Також Петро Олійник затвердив заходи з вiдзначення Свята Героїв. 21 травня керівництво області урочисто покладе квіти до могил воїнів УПА на Личаківському та Янівському кладовищах, у с. Білогорща та с. Зашків. Окрім того, від пам’ятника Роману Шухевича (Білогорща) до пам’ятника Т.Шевченкові у центрі міста пройде смолоскипна легкоатлетична естафета.
У навчальних закладах Львівщини впродовж травня розповідатимуть про борців національно-визвольних змагань на спеціальних “уроках пам’яті”. На Львівщині впорядковуватимуться братські могили та інші військові поховання, пов‘язані з героїчними борцями за волю України.
Голова Львівської облдержадміністрації зобов’язав підлеглих керівників забезпечити поліпшення житлового, соціального, медичного, побутового обслуговування ветеранів війни. Відповідні служби зобов’язані у ці дні відвідати і вивчити потреби воїнів УПА, що перебувають на лікуванні в госпіталі ветеранів війни у м. Винники. Контроль за виконанням розпорядження покладено на заступника голови ЛОДА Тараса Батенка.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ