Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Петро Олійник збирається звернутися до президії ЛОО НСНУ, щоб та ще раз засвідчила своє рішення щодо кандидата на посаду міського голови Львова

Голова ЛОО НСНУ Петро Олійник звернеться до президії обласної організації Народного Союзу „Наша Україна” з проханням ще раз засвідчити своє рішення щодо кандидата на посаду міського голови Львова, — зазначається у заяві Петра Олійника щодо результатів голосування за єдиного висуванця від НУ на міського голову Львова.  
«Проведений аналіз результатів таємного голосування вказує на непрозорість під час голосування за узгодженого кандидата на посаду міського голови та на підкилимний характер домовленостей окремих представників політичних сил. В середовищі Львівської обласної організації Народний Союз „Наша Україна”, рейтинг якої на Львівщині становить більш як 40%, здивовані  формою і процедурою голосування, за якою фактично поставлено під сумнів результати тривалих переговорів і погодження кандидатури на посаду міського голови на рівні політради як вищого політичного органу Блоку “Наша Україна” на теренах області,— йдеться у заяві. — Мій обов’язок як лідера Блоку „Наша Україна” на Львівщині  -  забезпечити єдність блоку та прозорість у партнерських стосунках, не допустити інтриг та сепаратних домовленостей, зобов’язати до відповідальності за прийняті рішення усіх учасників блоку».
Петро Олійник здивований тим, як Василь Куйбіда, якого підтримав лише Народний Рух України, міг отримати 103 голоси делегатів конференції, а Андрій Садовий лише 73 голоси, в той час як його підтримав НСНУ, КУН та УРП «Собор».
«Нагадаю, міській конференції передували не прості перемовини. Їх результатом стала підтримка кандидатури Андрія Садового трьома партіями-учасниками блоку “Наша Україна”, а саме “Народним Союзом „Наша Україна”, Конгресом Українських Націоналістів та Українською Республіканською партією “Собор”. Отож очевидним було те, що 104 делегати конференції, які представляли згадані політичні сили, підтримають рішення політради блоку та позицію свого керівництва. Здивування викликало те, що при офіційній підтримці кандидатури Василя Куйбіди лише одним учасником блоку - Народним Рухом України, - цей кандидат раптом набирає аналогічне число голосів», — наголошується у заяві.. 
Як зазначив Петро Олійник, враховуючи те, що Василь Куйбіда є №17 у списку до Верховної Ради від „Нашої України”, а також те, що він протягом двох каденцій вже був міським головою Львова, політичні партії, які підтримали кандидатуру Андрія Садового, насамперед НСНУ, переконані, що Василь Куйбіда повинен реалізовувати себе у Верховній Раді.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ