Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Петро Олійник зустрівся із львів’янами – лауреатами Національної премії України імені Т. Шевченка

9 березня, з нагоди 192-ї річниці Великого Кобзаря, голова облдержадміністрації Петро Олійник разом із заступником голови облради Ігорем Держком та в. о міського голови Львова Зеновієм Сіриком поклали квіти до пам’ятника Тарасу Шевченкові. Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.
Відразу після ранкової урочистості керівник області запросив на неформальну зустріч групу львів’ян - лауреатів Національної премії України імені Т. Шевченка.
Як зазначив Петро Олійник, новій владі на Львівщині завдяки підтримці Президента України Віктора Ющенка, вдалося чимало зробити саме в галузі культури. Сьогодні створений і працює оргкомітет із відзначення 150-річчя від дня народження Івана Франка на чолі з віце-прем’єр-міністром В. Кириленком. Обласна влада, за підтримки уряду, зробить усе можливе, аби гідно відзначити і 750-річчя Львова. Сьогодні хороший час для реалізації значимих для усієї України проектів в галузі культури, зазначив голова облдержадміністрації.
Співачка Марія Байко подякувала керівництву області за допомогу у виданні великої антології лемківської пісні, яку вона збирала і впорядковувала упродовж багатьох років.
Ігор Калинець також висловив вдячність обласній владі за фінансове сприяння у виданні поезій та інших творів українського повстанця Мирослава Кушніра, що у боротьбі за волю України поліг зовсім юним. Водночас колишній політв’язень звернув увагу голови облдержадміністрації на потребу створення у Львові музею політичних репресій (назва умовна). Його можна було б відкрити на базі колишньої в’язниці НКВС на вулиці Лонцького у Львові. Такий музей став би осередком патріотичного виховання для молоді. Учасники розмови висловили Петрові Олійнику й ряд інших пропозицій щодо проектів, для реалізації яких потрібна підтримка влади.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ