Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Петро Олійник зустрівся з чеськими бізнесменами щодо реалізації проекту з ліквідації твердих побутових відходів

7 листопада голова Львівської облдержадміністрації Петро Олійник провів робочу зустріч з представниками чеської компанії „GRANEX” щодо реалізації на території області проекту з ліквідації твердих побутових відходів – повідомляє прес-служба ЛОДА.

До складу чеської делегації також входили: директор „Чеського Експортного Банку” (Прага) Петр Коліско; фінансовий експерт „Чеського Експортного Банку”, якому делеговано управління реалізацією Львівського проекту Будняк та директор SKD PRAHA DIZ, головний постачальник Джірі Парізек.
Як повідомили представники чеської компанії „GRANEX”, проект передбачає вирішення проблем по утилізації ТПВ на регіональному рівні. Зокрема планується будівництво сміттєпереробного заводу з використанням технології їх термічної обробки у м. Стрий. Сміттєспалювальний завод зможе ліквідовувати 320 тисяч тонн ТПВ в рік.
Також в області на місцях планується конструювання 5-6 сортувальних ліній, зокрема у Львові, Дрогобичі, Трускавці, Стебнику, Сколе, Самборі, Старому Самборі, Жидачеві та Ходорові. Після сортування сміття довозитимуть до заводу.
Технологічний цикл переробляння ТПВ складається з підготовки ТПВ до сортування, самого сортування, спалювання залишку сміття для отримання енергії.
Для реалізації даного проекту кошти інвестуються чеською стороною. А всю проектно-конструкторську роботу, керівництво, забезпечення обладнання для заводу і сортувальних ліній, транспортом виконує СП Чехо-австрійська фірма „GRANEX” і SKD PRAHA DIZ.
„Якщо ми не збудуємо полігонів твердих побутових відхотів, то незабаром Львівщина опиниться на межі екологічної катастрофи. Проект є унікальним, завдяки його реалізації можна повністю вирішити проблему з ТПВ в регіоні. Я впевнений, він отримає підтримку і на державному рівні, окрім цього є усі можливості забезпечити субсидіювання з державного бюджету на його реалізацію та залучити кошти європейських фондів. Проект може стати пілотним для всієї України”,— наголосив Петро Олійник.
Як зазначили члени чеської делегації, уже існує попередня домовленість про земельну ділянку для побудови заводу.
Представники чеської компанії запевнили, що під роботи заводу дотримуватимуться усі екологічні стандарти Європейського Союзу. Учасники зустрічі констатували, що обов’язковою умовою реалізації проекту є проведення екологічної експертизи задля вивчення впливу заводу на навколишнє середовище.
 Під час зустрічі Петро Олійник дав доручення підготувати розпорядження про створення робочої групи, яка супроводжуватиме проект, до складу якої увійдуть представники влади Стрия та Львівщини, представники відповідних депутатських комісій, профільних управлінь ЛОДА, санепідемстанції та інших відповідальних структур.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ