Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Петро Олійник зустрівся з Генеральним секретарем Асамблеї європейських прикордонних регіонів Йенсом Габбе

6 жовтня відбулася зустріч голови Львівської облдержадміністрації Петра Олійника з Генеральним секретарем Асамблеї європейських прикордонних регіонів Йенсом Габбе – повідомили у прес-службі ЛОДА.
Петро Олійник подякував Йенсу Габбе за участь у VI Міжнародному економічному форумі «Співробітництво регіонів в ім’я економічного розвитку», відзначивши, що форум є хорошим інструментом у налагоджені співпраці між регіонами держав-членів Європейського Союзу та областями України.
Він зазначив, що Львівська область активно співпрацює з регіонами Підкарпатського та Люблінського воєводства. За словами Петра Олійника на етапі вирішення знаходиться питання побудови нових митних переходів. Як відзначив Петро Олійник, у зв’язку з динамічним формуванням транспортних коридорів виникає необхідність пошуку додаткової фінансової допомоги з боку Європейських інституцій. „Слід розширити доступ України до фондів ЄС, які у свій час допомогли Республіці Польща підготуватися до вступу до Європейського Союзу”. Керівник області відзначив, що в цьому напрямку налагоджена добра співпраця з Фондом імені Конрада Аденауера. Йенс Габбе наголосив на необхідності промоції туристичного потенціалу Львівської області. Зазначив, що потрібно використати досвід регіонів тих країн, які нещодавно були кандидатами на вступ до Європейського союзу. На його переконання, для налагодження транскордонного співробітництва важливою є спільна робота працівників митних переходів, їх взаємне спілкування та сучасне технічне обладнання з обох сторін.
Також 6 жовтня голова Львівської облдержадміністрації Петро Олійник зустрівся з воєводою Підкарпатським Евою Драус. Під час зустрічі сторони обговорили питання співпраці між Львівською областю та Підкарпатським воєводством Республіки Польща. Зокрема у сферах побудови нових пунктів пропуску, розбудови інфраструктури спільного кордону. Керівник Львівської області та воєвода Підкарпатський узгодили терміни та напрямки побудови спільних транспортних коридорів.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ