Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Петро Олійник звернувся до секретаріату Президента з проханням не подавати Віктору Ющенку на підпис наказів на звільнення чотирьох голів РДА Львівщини до позачергової сесії облради

Петро Олійник звернувся до секретаріату Президента з проханням не подавати Віктору Ющенку на підпис наказів на звільнення чотирьох голів РДА Львівської області до позачергової сесії облради, — повідомив «Гал-info» голова Львівської облдержадміністрації. Поряд з тим, за словами Олійника, він не обговорював звільнення голів РДА Львівщини із заступником Держсекретаря Іваном Васюником, під час візиту останнього до Львова в рамках засідання оргкомітету зі святкування 750-річчя Львова та 150-річчя від Дня народження Івана Франка. Нагадаємо, голова Яворівської райдержадміністрації Ростислав Новоженець повідомив «Гал-info», що перебуваючи кілька днів тому в Києві, він зустрівся з Іваном Васюником, який запевнив, що особисто розбереться у питанні звільнення чотирьох голів РДА Львівщини і проведе з приводу цього розмову із головою Львівської ОДА.
 «З Іваном Васюником ми говорили виключно про святкування 750-ліття Львова та 150-річчя від Дня народження Івана Франка, а також про проведення у Львові науково-практично наради за участю Президента по автомобілебудуванню та про проведення глобальної наради з будівництва митних переходів та інфраструктурного розвитку. Я думаю, що Іван Васильович, отримавши від того чи іншого голови райдержадміністрації якусь інформацію, не зобов’язаний ділитися нею зі мною. Рішення про звільнення голів РДА нашої області вже задовольнив Кабінет Міністрів України. Проте депутатський корпус Львівської обласної ради звернутися до мене, щоб до понеділка, коли відбудеться позачергова сесія ЛОР, це питання не розглядалося у секретаріаті Президента. Я шаную позицію депутатів обласної ради і хоча формування виконавчої гілки влади — це виключна функція облдержадміністрації, Кабміну та Секретаріату Президента, я пішов на зустріч депутатам і готовий поспілкуватися з  ними стосовних звільнень», — пояснив Петро Олійник.
Нагадаємо, голови Яворівської, Самбірської, Мостиської та Бродівської РДА вважають, що позбулися своїх посад не через погані соціально-економічні показники у своїх районах, а виключно з політичних мотивів. У зв’язку з цим, фракції блоку Юлії Тимошенко у Львівській обласній раді ініціювала скликання позачергової сесії ЛОР, яка відбудеться 29 травня. На цій сесії депутати планують заслухати звільнених голів РДА та також інформацію про соціально-політичну ситуацію на Львівщині.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ