Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Петро Порошенко: Морський кордон України – під надійною охороною ВМС

Петро Порошенко під час робочої поїздки на Одещину наголосив на здатності ВМС захистити морські кордони України. Про це повідомили у прес-службі Президента України.

ʺУкраїна – морська держава, яка має життєво важливі інтереси в акваторії Чорного і Азовського морів. Має Військово-Морські Сили, які здатні захистити ці життєво важливі інтереси України, позиції, які мають виключне значення для національної безпеки нашої державиʺ, - наголосив Президент України Петро Порошенко під час робочої поїздки на Одещину.

ʺДнями у повній відповідності з графіком був спущений на воду новий, черговий, вже сьомий за рахунком броньований катер для Військово-Морських Сил України. Найближчим часом на черзі поповнення ВМС десантно-штурмовими катерамиʺ, - повідомив Глава держави. Він нагадав, що нещодавно Берегова охорона США передала українським ВМС два кораблі, які цього року мають прийти до України.

ʺПодальша перспектива – це є озброєння протикорабельними ракетами, засобами проектування сили на ближні і дальні морські зони. І ще багато кроків... Ми рухаємось шляхом системних змін. Ми забезпечуємо ефективну взаємодію з нашими партнерами з країн НАТОʺ, - наголосив Петро Порошенко. За його словами, декілька днів тому кораблі країн НАТО були в Одесі і Міністр оборони України Степан Полторак мав зустріч з партнерами України.

ʺУкраїна ніколи не мала таких ефективних відносин з партнерами по НАТО як зараз. Це є доказ, що ми йдемо своїм шляхом. І цей шлях – шлях інтеграції нашої держави і до структур ЄС, і до НАТО. Наголошую, що ті зміни, які зараз відбуваються в ЗСУ і ВМС, глибоке реформування ЗСУ – чітко закріплені в Конституції як реформування держави, щоб відповідати критеріям для вступу в НАТОʺ, - підкреслив Президент.

ʺРозроблено і скоординовано з нашими партнерами стратегію реформування ВМС до 2035 року. Це поетапне нарощування військово-морських спроможностей для України. І ми вже приступили до реалізації першого етапу – це встановлення контролю над територіальними водами і укріплення кордонів Україниʺ, - додав він.

ʺЯ хочу сказати, що морський кордон України знаходиться під надійною охороною ВМСʺ, - резюмував Президент.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ