Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Петро Порошенко про дебати: Не може 45-мільйонна країна "купувати кота в мішку"

Президент України Петро Порошенко в ефірі програми ʺСвобода словаʺ на телеканалі ICTV наголосив, що проведення дебатів між кандидатами в Президенти є не лише вимогою закону, але й необхідною умовою для свідомого вибору українців, - інформують у прес-службі Президента України.

ʺМені не цікаве спілкування щодо дебатів по формі. Я вважаю, що дебати - це є ключовий елемент демократії. Не може 45-мільйонна країна ʺкупувати кота в мішкуʺ - голосувати за віртуальну людину, яку вона бачить лише по телебаченню, з фільмів. Ви маєте право поставити питання і на них отримати відповідь. Ви маєте право почути, а які позиції цього кандидата по ключовим аспектам існування держави: безпека, зовнішня політика, права і свободи громадян, економіка, боротьба з корупцією, боротьба з олігархамиʺ, - наголосив Президент.

Він нагадав, що вимога проведення таких дебатів між кандидатами закріплена законодавчо. Водночас Глава держави зауважив, що вважає не найкращим місцем для проведення дебатів є стадіон: ʺБо це не шоу, це не вистава і це не спортивні змаганняʺ.

ʺБо програє, якщо країна ʺкупить кота в мішкуʺ, не той, хто зайняв друге місце, а програє велика нація. Бо вона позбавляється майбутнього. Кожен громадянин, його дружина, його батьки, його діти... І це величезна ціна... Ми маємо право вимагати, що дебати мають бутиʺ, - додав Петро Порошенко.

Президент зазначив, що саме тому він відреагував на пропозицію Володимира Зеленського і сказав - стадіон, так стадіон. ʺНасмілься, вийди і покажи... Щоб країна мала можливість свідомо обирати лідера на наступні п`ять роківʺ, - додав Петро Порошенко.

Глава держави також нагадав, що 19 квітня, відповідно до закону, мають відбутися дебати в студії Суспільного телебачення. Він також наголосив, що відповідально ставиться до того, що українці мають свідомо обирати того, хто стане Президентом.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ