Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Петро Порошенко: Тільки коли ми будемо вірити у велику мету – ми точно досягнемо цілей

Президент Петро Порошенко переконаний, що лише тоді, коли людина щиро вірить у справу, якою займається, її мрія здійснюється і вона досягає поставленої мети, - інформує прес-служба Президента України.

Глава держави зауважив, що багато з його ініціатив називали мріями і не вірили у їх реалізацію. Та попри це, всі задуми були втілені у реальність.

ʺВи скажете, що Президент мрійник. Для мене це не вперше. Колись казали, що я мріяв про Угоду про асоціацію. Потім казали, що я мріяв про поглиблену та всеохоплюючу зону вільної торгівлі. Потім я мріяв про сильну армію, яку ми створимо в надзвичайно короткий термін. Потім я мріяв і ніхто не вірив про безвіз. Потім я мріяв і ніхто не вірив про незалежність і автокефалію Української Православної Церквиʺ, - сказав Петро Порошенко під час засідання Ради регіонального розвитку Кіровоградської області.

Ще однією мрією Президент назвав вступ нашої держави до Євросоюзу та Північноатлантичного альянсу. І для досягнення цієї мети сьогодні також вже зроблені перші кроки, підкреслив він.

ʺЯ мрійник. Я мріяв про те, щоб Україна була членом ЄС і членом НАТО. І сьогодні для цього, я дякую народним депутатам, які підтримали законопроект Президента про внесення змін до Конституції України і декілька днів тому, в присутності Президента Європейської Ради Дональда Туска я підписав ці зміни до Конституціїʺ, - сказав Глава держави.

ʺЯ мрійник, але тільки коли ми об’єднаємося, тільки коли ми будемо вірити у велику мету – ми точно досягнемо цих цілей. Україна буде великою країною заможних, щасливих і вільних людейʺ, - переконаний Петро Порошенко.

Глава держави додав, що шляхом до здійснення змін в державі стала і децентралізація, яка дала можливість передати саме на місця, в громади і управлінські повноваження, і ресурси разом з відповідальністю за життя громад. За його словами, зараз об’єднані громади вже мають нові дороги, освітлення вулиць, дитячі садки, школи, амбулаторії і ще багато чого, що змінює і зовнішній вигляд наших міст і сіл, і життя людей.

Президент нагадав, що в результаті зміни принципу формування дежравного та місцевих бюджетів, доходи місцевих бюджетів зросли до 234 мільярдів гривень в минулому році. За ці роки частка місцевих бюджетів зросла до 51%.

Петро Порошенко особливо наголосив на важливості змінювати якість життя людей в громадах. ʺІ в наступні п’ять років, я наголошую, зміниться вся вертикаль, бо приносять результати реформи, які ми проводимоʺ, - зауважив він.

За його словами, держава має отримати: сильну армію; достойне місце на міжнародній арені, коли Україну шанують і поважають; мільярди інвестицій, бо інвестори вже переконалися і Україна піднялася в рейтингу Doing business зі 153 до 71 місця; мільйони високооплачуваних нових робочих місць, які дозволять повернути українців з-за кордону як працівників, так і студентів.

Петро Порошенко зазначив, що це є його планом розвитку: ʺЦе є програма розвитку, яку ми можемо досягти, коли ми об’єднані і коли ми разомʺ.

Президент також підкреслив, що об’єднані територіальні громади повинні мати чітку програму дорожнього будівництва, має бути вирішена проблема водозабезпечення, має бути якісне підключення до електромережі. Крім того, люди мають отримувати якісні медичні послуги, мати можливість навчати дітей у новій українській школі та отримувати якісні адміністративні послуги. Громади також повинні мати план розвитку туризму.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ