Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Петро Порошенко: У нас величезні здобутки в оборонному секторі

Як інформують у прес-службі Президента України, Петро Порошенко наголошує, що за останні п’ять років було не просто відроджено українське військо, налагоджено його підготовку та забезпечення, а й відновлено виробництво оборонної продукції.

Він підкреслив, що йдеться про ʺтой прогрес, який ми продемонстрували, в тому числі і щодо розвитку ракетних технологій, використання напрацювань, які були в наших конструкторських бюроʺ.

Глава держави зазначив, що йдеться, зокрема, про успішні випробування крилатої ракети. Він зауважив, що таких ракет в Україні не було, бо ракету Х–55 ми віддали ще на початку нашої незалежності в кінці 90-х років. За його словами, зараз успішно пройшли випробування  абсолютно нових і унікальних ракет ʺВільха - Мʺ, які мають і набагато збільшений радіус дії, і набагато вищі показники точності.

ʺЦе те, чого нам конче не вистачало в 2014 році. І те, що було розпродано, розграбовано. Багатьох це просто не цікавить, що тоді відбувалосяʺ, - наголосив Петро Порошенко.

ʺЯкщо говорити про об’єктивність – як вирізалася зброя за ціною металобрухту, як розпродавалися шпиталі, як знищувалися військові містечка, як розпродавалися цілі ракетні комплекси… Це не просто переписка. Це злочини, які не мають терміну давностіʺ, - додав він.

Сьогодні ж ситуація кардинально інша, констатував Президент. ʺСьогодні, я хочу наголосити, що в нас є величезні здобутки і в системі радіоелектронної боротьби, і в системі протиповітряної оборони, і в системі ракетних ударів, і в системі модернізації нашої бронетехніки, і в багатьох-багатьох іншихʺ, - сказав він, зауваживши, що у цьому велика заслуга саме працівників оборонно-промислового комплексу, адже вони за короткий термін здійснили випуск, провели випробування і поставили продукцію на серійне виробництво.

ʺЯ твердо переконаний, що за ці п’ять років ми не просто ʺз нуляʺ відродили армію, а відродили з ʺмінусовихʺ позиційʺ, - підкреслив Глава держави. Він повідомив, що у 2014 році під час російського наступу ʺбагато було моментів, коли в нас від лінії фронту до Києва не було жодної бойової частиниʺ.

ʺІ ми намагалися в 2014 році значно активізувати розбудову підрозділів територіальної оборони – готувалися до найгіршого сценарію. І мені приємно, що тоді нам вдалося мобілізувати державу і мобілізувати волонтерський рух, щоб були найкращі прояви добровольчого руху. І в цих умовах ми зробили неможливеʺ, - наголосив Петро Порошенко.

ʺБо на створення однієї бригади натівські генерали казали, що потрібно мінімум п’ять років, а щоб створити армію – потрібно десятки років. І коли вони приїжджають і бачать що вдалося зробити за три, чотири, п’ять років… Йдеться не лише про систему забезпечення, не лише про систему підготовки, не лише про систему переозброєння, не лише про систему запуску оборонної промисловості, а й про рівень мотивації, рівень координації. Рівень взаємосумісності з країнами НАТО на сьогоднішній день просто вражаєʺ, - додав Президент.

Він ще раз підкреслив той факт, що нині саме Збройні Сили України користуються найбільшим рівнем поваги і довіри з боку суспільства. ʺЗаслуженої довіри і заслуженої поваги, а з іншого боку – сьогодні є гарантом суверенітету, територіальної цілісності і незалежності нашої держави. Надійним гарантом, на відміну від тих папірців-меморандумів, які були підписані на початку існування нашої державиʺ, - сказав Глава держави.

Щодо законодавчих змін Петро Порошенко назвав доленосним ухвалення закону про національну безпеку. ʺЯ впевнений в тому, що модернізація сектору оборони і безпеки, а не лише Збройних Сил, відповідно до стандартів НАТО є тим дороговказом, який приведе нашу країну до повномасштабного членства в організації Північноатлантичного альянсуʺ, - резюмував він.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ