Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Петро Порошенко: Важливо, що у людей похилого віку є можливість отримати нові знання

Петро Порошенко зустрівся з учасниками соціальних проектів
Петро Порошенко зустрівся з учасниками соціальних проектів "Університет третього віку" та "Золотий вік"
Петро Порошенко зустрівся з учасниками соціальних проектів
Петро Порошенко зустрівся з учасниками соціальних проектів "Університет третього віку" та "Золотий вік"
1/2
Президент Петро Порошенко під час робочої поїздки до Дніпропетровської області зустрівся з учасниками соціальних проектів "Університет третього віку" та "Золотий вік". Про це інформують у прес-службі Президента України.

Глава держави наголосив на важливості таких проектів, які були реалізовані завдяки програмі децентралізації та зусиллям Дніпровського міського голови. 

"Дуже важливо, що ці проекти дають можливість людям поважного віку не лише відпочити, оздоровитися, поспілкуватися та гарно провести час. Дуже важливо, що зараз ви маєте можливість і отримати нові знання та навички, які так важливі в умовах сучасного світу і висловити свою думку. І головне – вона точно буде почутаʺ, - підкреслив Президент.

Глава держави зауважив, що такі проекти відкривають нові можливості для людей з урахуванням їхніх побажань. ʺЩиро вражений різноманітністю ваших інтересів – від вивчення іноземних мов до комп’ютерної грамотності, від агрономії і роботи в саду до психологіїʺ, - додав він.

Глава держави впевнений, що такі проекти мають розвиватися по всій країні, відзначивши, що місцева влада Дніпра охоче готова поділитися досвідом. ʺРекомендую іншим міським головам приїжджати до Дніпра і вчитися як реалізувати подібні проектиʺ, - зауважив Петро Порошенко.

ʺМоя мрія, щоб Україна була країною вільних, заможних і щасливих людей. Країною, що турбується про всі покоління своїх громадянʺ, - наголосив Президент. Він зауважив, що важливим завданням є захист людей похилого віку і боротьба з бідністю.

Глава держави привітав присутніх жінок з наступаючим святом 8 березня, побажавши, щоб в їх родинах панували любов, затишок, добробут і здоров’я.

Соціальний проект ʺЗолотий вікʺ не має аналогів в Україні - організація відпочинку та дозвілля громадян міста пенсійного віку на базі оновленої та відремонтованої заміської бази відпочинку. Проект передбачає організацію відпочинку та дозвілля 240 містян одночасно, п’ятиразове харчування, спортивно-оздоровчі заходи та різноманітні заняття і процедури. Зокрема, фітнес, масаж, майстер-класи з петриківського розпису, культурно-розважальні та концертні програми, а з 2018 року започатковано проведення лекцій з питання запобігання шахрайству, особливостей медичного забезпечення в умовах реформування галузі, захисту прав споживачів, компетентними фахівцями надаються консультації по оформленню субсидій тощо.

ʺУніверситет третього вікуʺ - це інноваційний проект, де навчання проводиться за такими напрямками: правознавство, психологія, здоровий спосіб життя, агрономія, українознавство, фінансова, комп’ютерна та смарт грамотність, іноземні мови тощо. Навчання є безкоштовним і проходить на базі семи вищих навчальних закладів, організацій та закладів культури міста, на початок 2019 року пройшли реєстрацію більше 7500 слухачів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ