Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Петро Писарчук про звільнення Сергія Федоренка

З призначенням нового голови Михайла Цимбалюка у Львівській ОДА розпочалися кадрові перестановки. Звільнено чотирьох заступників голови. Окрім цього, «за власним бажанням» з посадою попрощався головний медик Львівської області Сергій Федоренко, який був креатурою головного «регіонала» області, народного депутата України Петра Писарчука. Відтак, Петро Писарчук погодився прокоментувати причини звільнення його протеже.

- Петре Івановичу, чи знаєте Ви про звільнення Вашого протеже у Львівській ОДА Сергія Федоренка?

- Знаю, тому що маю багато як письмових, так і усних звернень з цього приводу. За короткий період пан Федоренко зумів заслужити повагу в лікарських колах. Насамперед завдяки виваженим державницьким рішенням, толерантним ставленням до людей.

Що торкається обставин його звільнення, то, наскільки мені відомо, Сергій Мирославович самостійно, без жодного тиску прийняв рішення полишити цю посаду. Це його ще раз характеризує з позитивної сторони, адже нині за посади такого рівня люди готові платити гроші, переступати через друзів і будь-які людські принципи.

Сергій Мирославович, зваживши на стан свого здоров’я, усвідомив, що йому не просто в повному обсязі виконувати поставлені завдання щодо реформування медичної галузі.

Це справді державницький підхід. Нині немало так званих прихильників Віктора Януковича повилазило з підпілля, а пан Федоренко в непростий час був довіреною особою кандидата в Президенти України Віктора Януковича і ніколи цим не спекулював. Нам залишається лишень пишатися такими людьми і їхніми поступками.

- Чи відомо Вам, хто замінить Федоренка на посаді начальника Головного управління охорони здоровя Львівської ОДА? 

- Достеменно мені нічого не відомо з приводу наступника Сергія Федоренка та й це перебуває поза межами моєї компетенції. Але однозначно скажу, що не тільки в обласній партійній організації, але й в медичному середовищі Львівщини ця тема останнім часом активно обговорюється. Мені телефонують лікарі і благають: «Щось робіть, бо пан Михайло Гичка (головний лікар Львівської обласної клінічної лікарні, депутат Львівської обласної ради від Партії промисловців та підприємців) розповідає всім, що він вже про все домовився, і саме він буде наступним начальником управління».

Я не можу сказати, з ким і про що домовився пан Гичка. Знаю одне, що перед тим як претендувати на таку посаду, він мав би дати відповідь громадськості хто він більше – лікар чи власник мисливських угідь. Як на мене, це мало дотичні речі.

Адже Михайло Гичка прославився на Львівщині через земельну оборудку з унiкальними карпатськими лiсами Старосамбiрщини. Йдеться, зокрема, про безоплатну передачу терміном на 49 років 20 тисяч 400 гектарiв "мисливських угiдь" у складi лiсiв, полiв, просiк, водойм i навiть болiт у Старосамбiрському районi "ТзОВ "Мисливське господарство "Вепр". Як писала одна з львівських газет, Михайло Гичка начеьто настільки вболівав за передачу цій фірмі десятків тисяч гектарів земель, що особисто об'їжджав усi сiльради й просив вiддати лiси "Вепру". Відтак, головам сільрад начебто роздавали по 20 тисяч гривень, а депутатам – по двi тисячi гривень й обiцяли влаштувати на роботу, а їхніх дiтей – в iнститути. Який зиск з такої оборудки отримав Михайло Гичка – можна тільки здогадуватись.

Також сьогодні залишається відкритим питання, як сталося так, що коли він був головним лікарем діагностичного центру, то там примудрилися переплатити не багато і не мало – аж 5 мільйонів гривень (понад третину реальної вартості) при купівлі для центру комп’ютерного томографу. Потребує вивчення і його коротка діяльність вже на посаді головного лікаря обласної клінічної лікарні, оскільки є сумніви, що в повному обсязі за призначенням були використані 4 мільйони гривень, виділені торік для лікування хворих гемодіалізом.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ