Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Петро Писарчук вважає нагальним питання визнання ОУН-УПА воюючою стороною

Відзначення Дня Перемоги над фашистською Німеччиною цьогоріч з новою гостротою поставило суспільно-політичну проблему визнання ОУН - УПА воюючою стороною, примирення всіх учасників Другої світової війни. Про це йдеться у зверненні народного депутата України Петра Писарчука. Про це повідомляє  прес-служба народного депутата. 
    „Очевидним і незаперечним є той факт, що напругу створено штучно, її зумовлено не конфліктними ситуаціями між ветеранами, які воювали під різними прапорами, а заявами державних і політичних діячів. Схоже, що дехто з них намагається здобути для себе політичні дивіденди, привернути увагу певних суспільних груп”, - зазначається у зверненні.
«Як на мене, такі методи не сприяють  розв’язанню конфліктних ситуацій, а лише загострюють протистояння. Очевидним є, що легких шляхів подолання цієї наболілої проблеми ми не знайдемо. Однак і зупинятися на півдорозі не слід. Вже маємо висновки багатьох комісій, думку суспільства, низьку законопроектів. Отож, повинен нарешті бути поступ: Верховна Рада нового скликання має законодавчо визначити статус ОУН - УПА як воюючої сторони, визнати її як учасника національно-визвольного руху,  надати відповідні пільги і соціальні гарантії колишнім її воякам. А що стосується примирення, то не слід нав’язувати ці процеси людям, які морально не готові до діалогу та зближення. Політична мудрість полягає в тому, щоб не зіштовхувати обидві сторони, не нагнітати негативну атмосферу навколо цих взаємин», — зазначив Петро Писарчук. 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ