Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Під час телемарафорну в Литві зібрали понад 80 тис. євро допомоги мешканцям Донбасу

13 січня на телеканалі Литовського національного радіо і телебачення «LRT» у прямому ефірі відбувся Другий благодійний телевізійний марафон на підтримку України "Разом до перемоги", повідомили в прес-службі Міністерств закордонних справ України.

Захід, організаторами якого виступили міжнародна волонтерська організація "Blue/Yellow" та Литовське національне радіо і телебачення, був приурочений до 27-ї річниці Дня захисників свободи – трагічних подій у Вільнюсі 13 січня 1991 року, і мав на меті збір коштів для наступної їх передачі у якості гуманітарної допомоги для потреб східних регіонів України, які постраждали внаслідок російської агресії.

Участь у телемарафоні взяли українські військовослужбовці та волонтери зі Сходу України, група українських дітей зі східних регіонів нашої держави, які навчаються у Вільнюському будинку литовців, голова волонтерської організації «Blue/Yellow» Й.Охман, представники оргкомітету телемарафону, литовського політикуму, Посол України в ЛР з дружиною, глави дипломатичних місій Грузії, Латвії та Естонії, акредитовані у Литві, чинники МЗС Литви та Міноборони Литви, співробітники Посольства, актив української громади Литви та литовська громадськість.

Із вітальними відео-зверненнями до учасників телемарафону звернулися Президент Литви Д.Грібаускайтє та Прем’єр-міністр Литви С.Скверняліс.

Посол України в ЛР В.Яценківський зачитав учасникам телемарафону вітального листа від Президента України П.Порошенка зі словами глибокої подяки Литовській Республіці за тверду і активну підтримку України у її боротьбі з зовнішньою агресією, а також привітаннями братньому Литовському народу з нагоди відзначення 100-річчя відновлення Литовської Державності.

З привітаннями до учасників телемарафону виступили безпосередні учасники заходу Перший керівник відновленої Незалежної Литви, професор В.Ландсбергіс, Міністр закордонних справ Литви Л.Лінкявічюс, Генеральний директор «LRT» А.Сяурусявічюс та голова волонтерської організації «Blue/Yellow» Й.Охман.

З заключним словом виступив Посол України В.Яценківський, який висловив щиру вдячність Литовській Республіці та Литовському народу за незмінну підтримку і допомогу Україні, що наповнює відносини між нашими країнами якісно новим змістом і є підтвердженням справжнього стратегічного братерства.

У рамках телемарафону свої музичні твори представили численні виконавці з України, Литви та Латвії.

Лише упродовж прямого ефіру благодійного телемарафону глядачі надіслали біля 82 тисячі 700 євро, отримувач яких - організація «Blue/Yellow», що надає допомогу постраждалим внаслідок російської агресії на території Донецької та Луганської областей, українським військовим, їхнім родинам, дітям, які втратили батьків, а також потерпаючим від військових дій в цих областях України міським громадам.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ