Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Під аеропортом Донецька відбувся один з найбільш запеклих боїв: десантники прокладали "дорогу життя" "кіборгам"

Один з найбільш запеклих боїв за останні місяці відбувся вчора біля донецького аеропорту. Українські десантники за підтримки добровольчих батальйонів прокладали "дорогу життя" до аеродрому з декількох напрямків, інформує Цензор НЕТ з посиланням на ТСН.

Десять українських танків Т-64 під вогнем ворожих "Градів" проривалися до аеронавігаційної башті, а звідти - в монастир, де засіли сепаратисти. Задача: вибити бойовиків, щоб "кіборгам" легше "дихалося" в самому аеропорту. Маневри бронемашин підтримували міномети. Десантників прикривали угруповання з Пісок. У бою застосовувалося все, що тільки є у бійців і що може стріляти. У район будинків-близнюків у Донецьку сепаратисти підтягнули декілька "Градів". Вони хотіли випалити землю навколо аеропорту - знищити українських десантників.

Бійці "Правого сектора", вже навіть не ховаючись, викотили на відкрите поле свою єдину цілу "рапіру". Часу на маскування не було, били прямою наводкою, головне - встигнути. Артилерія бойовиків почала працювати з боку Макіївки. Снаряди лягали густо, але не дуже точно.

Тим часом в Авдіївці загорівся завод-гігант - коксохімічний комбінат. Коксовий цех був зруйнований, троє робітників поранені.

Напружений бій на підступах до аеропорту тривав дві години, десантники натрапили на потужну фортифікацію з боку бойовиків. Командування відправило на допомогу ще кілька танків і солдатів. Серед воїнів багато вихідців з Донбасу. У їхніх очах перед боєм не було і натяку на страх. Вони йшли воювати за свій будинок, захищати і повертати рідну землю.

Поранення в бою отримали 10 українських бійців. З поля бою їх під вогнем ворога рятували бійці славної 93-й бригади. У підсумку завдання було виконано - "дорога життя" до аеропорту прокладена.



Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ