Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Під час аукціону з продажу бурштину на Волині виручили майже 39 млн грн

Під час аукціону продали 1428 кг 476 г бурштину, який видобуває КП ʺВолиньприродресурсʺ. V відкритий аукціон з продажу бурштину відбувся 30 квітня в приміщенні обласної ради. Про це повідомили Гал-інфо у пресслужбі Волинської обласної ради.
Фото Волинська обласна рада

На аукціоні були представлені 6 фракцій бурштину. За словами директора підприємства ʺВолиньприродресурсʺ Анатолія Капустюка, результати більш ніж приємні.

ʺДо продажу ми готували 1477 кг 336 г бурштину, продали – 1428 кг 475 г. Тобто лишилися 48 кг 86 г сонячного каміння, - розповів Анатолій Капустюк. – Але ці цифри без врахування наших великих фракцій по 500 кг, без екслюзивного пейзажного та білого бурштину. Загалом за сьогоднішній аукціон ми вторгували 38 млн 994 тис. 675 грнʺ.

До слова, в міжаукціонний період реалізували 306 кг бурштину на більш як на 3 млн грн. Як підкреслив керівник ʺВолиньприродресурсуʺ, нинішній аукціон став рекордним, адже сьогодні виручили найбільшу суму з продажу бурштину.

ʺКомпанія, яка сьогодні найбільше придбала сонячного каміння, - з Китаю. У минулому аукціоні вони брали участь та були задоволені якістю бурштину та співпрацею з нами. Сьогодні вони придбали бурштину майже 1200 кгʺ, - розповів Анатолій Капустюк.

Голова обласної ради Григорій Недопад висловив сподівання, що після свят на рахунок КП ʺВолиньприродресурсʺ надійдуть кошти, а отже поповняться бюджети громад та обласна скарбниця.

ʺЦе надзвичайно вдалий аукціон і ми переконані, що ще більш прибуткові продажі у КП ʺВолиньприродресурсʺ ще попереду. Це підприємство не тільки наповнює бюджет обласної ради, але й віддає частину прибутку в громади, - наголосив очільник депутатського корпусу. – Проведення таких аукціонів вже стало доброю традицією, яку ми будемо підтримуватиʺ.

Нагадаємо,  на V аукціон з продажу бурштину були представлені 6 лотів бурштину.

Довідково: КП ʺВолиньприродресурсʺ Волинської обласної ради створене у 2016 році  з ініціативи тодішнього голови облради Ігоря Палиці. У 2017 році підприємством було отримано 4 спецдозволи на видобування бурштину (площею 52 тис. га), а також спецдозволи на видобування торфу та міді. Підприємство пройшло непрості випробування через створення штучних перешкод для діяльності з боку політичної влади в Україні періоду 2015-2019 років. Для видобування бурштину ʺВолиньприродресурсʺ уклав договір з підрядною організацією ТОВ ʺНадравидобуванняʺ, в якій працюють мешканці Маневиччини.  Вони отримують офіційну заробітну плату з розрахунку 1520 грн за зміну. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ