Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Під час Фестивалю «Львів Стародавній», що пройде у Львові в рамках святкування 750-річчя учасників повернуть на 500 років назад, і нагодують середньовічною їжею

На 500 років назад, у часи Середньовіччя, поверне львів’ян та гостей міста Міжнародний фестиваль «Львів Стародавній», який пройде у Львові, у Шевченківському гаю з 30 вересня до 1 жовтня 2006 року, і під час якого можна буде зустріти мешканців міста у старовинних костюмах, лицарів у блискучих обладунках та їх зброєносців, ремісників та торговців, танцюристів та музикантів, блазнів і навіть жебраків. Про це сьогодні, 27 вересня 2006 року, під час прес-конференції повідомила координатор проекту Іванна Євсеєва. За її словами, вже зареєстровано близько 200 учасників фестивалю, які приїдуть з усіх куточків України, зокрема, з Києва, Луцька, Харкова, Херсона, Запоріжжя, Одеси, а також з Росії, Білорусії, Польщі та Угорщини.
 Під час фестивалю широко будуть представлені середньовічні ремесла: майстерня з виготовлення обладунків, майстерня з виготовлення зброї, керамічні майстерні, ювелірні прикраси, хутро тощо.
Родзинкою фестивалю стане фаєр-шоу, яке відбудеться 30 вересня біля Порохової вежі.
На окремому майданчику відбуватимуться майстер-класи з середньовічних танців.
Також організатори фестивалю сьогодні, під час прес-конференції, оприлюднили меню середньовічної таверни. Їжа буде приготовлена на вогні виключно з продуктів, які були в часи Середньовіччя (без картоплі, томатів, кукурудзи тощо): грибна юшка, каші з м’ясом, гаряче в горщиках по-угорськи тощо; серед напоїв — пиво, маслянка, узвари з фруктів та меду.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ