Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Під час гасіння вогню у Сокальській колонії на Львівщині опіки отримали і конвоїри

У вчиненні спроби самопідпалу в'язнями Сокальської колонії немає вини адміністрації. Про це вчора на прес-конференції повідомив начальник управління Державного департаменту з питань виконання покарань у Львівській області генерал-майора внутрішньої служби Василь Ільницький.
За його словами, засуджених скоріш за все очікує догана або сувора догана. «Вони перебували за крадіжки у колонії, де відбувають покарання за особливо тяжкі злочини. Один із засуджених повинен ще відбути до 2010 року, а інший до 2011. Не думаю, що тут є якась вина керівництва, адже 27 грудня призначили нового начальника установи», - говорить Василь Ільницький.
Як він повідомляє, потерпілі перебували у більш привілейованому становищі порівняно із іншими ув'язненими, працюючи в господарській обслузі, і тому не мали причини скаржитися на погане харчування та утримання в колонії.
 «Інформація про погану якість води не відповідає достовірності. В'язні самі підтвердили, що протест пов'язаний із вилученням у них мобільних телефонів. Складається враження, що поширення таких чуток – це спрямована акція, мета якої вплинути на дії адміністрації, що намагається навести лад в колонії. Адже ніхто не розповсюдив інформацію, що співробітники також отримали пошкодження від гасіння вогню. Що ж до в'язнів, то за оцінками медиків в одного із засуджених опіки – 10%, в другого – близько 20%. Вони наразі проходять лікування, яке їм забезпечили на належному рівні: одна ампула коштує 130 гривень» - говорить правозахисник Олександр Касторний.
Нагадаємо, 12 січня у Сокальській колонії двоє засуджених на знак протесту проти вилучення у них мобільних телефонів облилися легкозаймистою речовиною і підпалили себе. Працівники установи надали їм кваліфіковану медичну допомогу. Із дозволу лікарів, їх доставили у лікарні Львова при СІЗО. Наразі стан здоров’я засуджених є задовільним і вони йдуть на поправку.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ